AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Genel Merkez tarafından Demokratikleşme ve çözüm Sürecine katkı amacıyla düzenlenen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve 35 Milletvekilinin katılımıyla Doğu Anadolu illerine gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada; “Çözüm Sürecine katkı amacıyla Genel Merkezimiz tarafından Doğu Anadolu illerine düzenlenen program dolayısıyla Genel başkan Yardımcımız menderes Tevfik Türel, Grup Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın ve 35 Milletvekili arkadaşımla birlikte Cuma günü ilk önce Muş ilimize geldik. Buradaki vatandaşlarımız bizi çok samimi ve sıcak karşıladı. Gruplara ayrılarak Muş ilimizin, İlçelerine geçtik. Akşam Muş Valisi, eniştemiz Vedat Büyükersöz tarafından verilen yemeğe katıldık.  Cumartesi günü Ağrı İlimize geçtik. Ağrı ilimizin ilçelerine gruplar halinde geçerek burada yaşayan halkımızı ve esnaflarımızı ziyaret ettik. Pazar günü Erzurum ilimize geçtik. Bölge insanına barış sürecini anlattık. Bizler her birimiz birer barış elçisiyiz. Halkımız artık kan dökülsün, analar ağlasın istemiyor. Barış ve kardeşlik istiyor. Ülkemizdeki barış ve kardeşlik, istikrar, ekonomideki olumlu gelişmeler ve ülkemizin büyümesi birilerinin işine gelmiyor. Bu birilerini rahatsız ediyor. Çünkü ülkemizin büyümesi onların yararına değildir. Bizim bu illerimizde gördüğümüz bölge insanının barış sürecine olumlu yönde destek verdiğidir. Biz parti olarak hiçbir zaman etnik milliyetçilik, dini milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmadık. Biz yaratılanları yaratandan ötürü seviyoruz. 30 yıldır bu ülkede çok canlar gitti. Israrla barış, ısrarla kardeşlik diyoruz. "dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Pazar günü saat 17.00 de Erzurum’da düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingine katılacaklarını belirtti.