Zonguldak İl Halk kütüphanesinde vatandaşlara e-devlet öğretilecek. Bu konuda Valilik kanalıyla bir basın açıklaması yapan İl kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap şu görüşlerine yer verdi: T.C. Cumhurbaşkanlığımın himayelerinde,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler veYayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi'nin işbirliğinde yürütülen ve Billy ve Melinda   Gates   Vakfı'nın   Küresel   Kütüphaneler  Girişimi tarafından desteklenen tüphan-e Türkiye Projesinin pilot uygulamaları başlamış bulunmaktadır.

Kütüphan-e Türkiye Projesi başta toplumun dezavantajlı kesimleri olarak nitelenebilecek, , (yaşlı, sakat, işsiz, düşük gelirli ve yetersiz eğitimli) grup ve bireylerine halk kütüphaneleri vasıtasıyla ücretsiz internet hizmeti sunarak, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardına gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlenmiştir.Projenin hedefi ise; Türkiye'deki halk kütüphanelerini, vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojisi olanaklarından ücretsi olarak en üst düzeyde faydalanmalarını sağlayacak birer cazibe merkezine dönüştürmektir.Türkiye'de 26 ilde 78 halk kütüphanesi Pilot proje dahil edilmiştir.Projenin uygulama süresi olan 28 ayın sonunda elde edilen sonuçlar ülke planı hazırlanmasında kullanılacaktır. Pilot projeye dahil olan iller kütüphaneler şunlardır: Adana (Ceyhan, Kozan),Ankara-Adnan Ötüken (Gölbaşı, Polatlı), Aydın (Nazilli, Kuşadası), Balıkesir (Edremit, Gönen), Diyarbakır (Çermik, Ergani), Erzurum (Oltu, Şenkaya), Eskişehir (Mahmudiye, Seyitgazi),Gaziantep (İslahiye, Nizip), Hatay-Cemil Meriç (İskenderun, Kırıkhan), İsparta (Şarkikaraağaç, Yalvaç), İstanbul (Kadıköy, Gaziosmanpaşa), İzmir (Kemalpaşa, Tire), Kars (Sarıkamış, Susuz),Kastamonu (Daday, Tosya), Kayseri (Pınarbaşı, Yeşilhisar),Kırklareli (Babaeski, Lüleburgaz),Kocaeli (Gebze, Gölcük), Konya (Beyşehir, Ereğli), Malatya (Yeşilyurt, Darende), Manisa(Akhisar, Salihli), Mardin(Midyat, Nusaybin), Muş (Malazgirt, Varto), Nevşehir (Hacıbektaş,Ürgüp), Samsun (Bafra, Çarşamba), Trabzon (Akçaabat, Sürmene), Zonguldak (Çaycuma,Alaplı).

Projeye dahil olan ilimizdeki Zonguldak İl Halk Kütüphanesinde de proje hedefine yönelik olarak özellikle toplumun dezavantajlı bireylerine ücretsiz olarak verilecek BİT (Bilgisayar İletişim Teknolojileri) eğitimi kapsamında az bilen veya hiç bilmeyenlere bilgisayar kullanımı. İnternet ve güvenli elektronik posta kullanımı, etkili sunum hazırlama, e-devlet uygulamaları özgeçmiş (CV) hazırlama konularında bilgisayar ve iletişim teknolojileri kullanabilme bilgi ve becerisi kazandırılacaktır. Bu konularda eğitim almak isteyen vatandaşlarımıza hazırlanan program akışı içerisinde eğitim verilecektir. Vatandaşlarımızı ücretsiz verilen bu eğitimlerden yararlanabilmesi için kütüphanemize bekliyoruz.