Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası'nda yarışmak için Belçika’dan Türkiye’ye gelen milli motosiklet sürücüsü Sezgin Güney, Türkiye adına yarışmanın gurur verici olduğunu söyledi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası’nda yarışmak için hafta sonu Belçika’dan Türkiye’ye gelen milli motosiklet sürücüsü Sezgin Güney, karayolu ile getirdiği motosikletlerinden birini gümrükten sokamadığını ifade etti.
Belçika’da yaşayan ve daha önceki yıllarda yarışlara Belçika adına katılan Sezgin Güney, geçen yıl gelen bir teklif üzerine Türkiye’nin lisanslı sporcusu olmayı kabul ettiğini belirtti. Güney, ülkesini çok sevdiğini ve Türkiye adına yarışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Üç bin kilometre yol kat edip 40 saat süren yolculuğun ardından Belçika, Almanya, İsviçre, Bulgaristan, Sırbistan ve Bosna Hersek gibi ülkelerin gümrüklerinde hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirten Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne Kapıkule Gümrüğü’ne geldiğimizde kişi başına sadece bir motor sokabileceğimiz söylendi. Arkadaşlarımız lisanslarımı, bütün evrakları göstermelerine rağmen araçta iki kişi olduğu için sadece iki motorumun girişine izin verdiler.”

YARIŞMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ
Anne ve babasının memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesine gelen Sezgin Güney, yarışlara Türkiye adına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben, Belçika’dan geliyorum. Daha önce Belçika adına yarışıyordum. Burada tanıştığım bir motosiklet dergisinin sorumlusu Türkiye’de yarışmamı istedi. Ben de kabul ettim. 2012 yılında İstanbul Park’ta bir yarışa geldim. Bu yarışı kendi kategorimizde birinci bitirdik ve başarılı olduk. Daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkilileri ile görüştük. Benden Türkiye adına yarışmamı istediler. Bu benim için en büyük mutluluktu. 2013 yılında Türkiye adına yarışmak için yola çıktık. Daha önce Belçika adına, Belçika ve Hollanda da yarıştım. Anne ve babam Türk olduğu ve benim içinde gurur verici bir durum olduğu için Türkiye’yi temsil etmek istedim. Şu an Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde Türkiye adına yarışıyoruz. Belçika’da ilk sene 5-6 kez birinciliğim oldu. 2. ve 3.’lüklerim oldu. En kötü sıralamada dördüncülükle bitirdik. Sene sonunda Belçika şampiyonasını 3. bitirdik. Türkiye’deki hedefim beş birincinin arasına girmek. Seneye de Türkiye Şampiyonu olmayı düşünüyorum.”