Zonguldak’ta Türkali-Göbü karayolu, yolun ortasında açılan çukur nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Zonguldak ile Çaycuma arasındaki bağlantıyı sağlayan karayolunun Göbü köyü Sivrikaya mevkisi, yolun ortasında oluşan çukur nedeniyle jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Karayolları’ndan da iş makineleri bölgeye sevk edildi. Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, yolun çukur olduğunu gördüğü anda araç geçişine izin vermediğini ve jandarma ekiplerine haber verdiğini belirterek, “Bir hafta önce 2 tane kardeşimiz buradan denize uçmuştu. O gün burada biz dedik ki, bu yol bundan sonra karayolu değil ölüm yoludur. Bu yolu kapatacağımıza söz vermiştik milletimize. Filyos Belediye Başkanımız da dahildir. Bizim yapamadığımızı yol kendi kendine yaptı. Şu anda ben deliği gördüğüm anda yolu kapattım, jandarmamıza haber verdim. Olay yerine gelen jandarmamız, Karakol Komutanımızla beraber bu yolu kapattık. Şükürler olsun şu anda karayollarından bir ekip beklemekteyiz. Bu halde burayı doldurup ta bu yolu açarlarsa, sorumlusu bunun Karayolları’dır, başkası değildir. Ben bunu buradan geçen insanlara açıklıyorum. Artık bu son olsun, hafriyatın nereye gittiği belli değil, altında bunun bir çukur var ki burası göçüyor. Tam yolun ortasıdır. Sesimiz artık duyulsun, bu yol onarılsın, halkımıza da hesap verelim. Biz olayı yapacaktık, yol kendi kendini kapattı” dedi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise, yolun kapandığını haber alır almaz olay yerine geldiğini ifade ederek, “Göbü Muhtarı’nın haber vermesi üzerine olay yerine geldim. Yaklaşık 60-70 santimetre bir genişlik, aşağısı da 3 metreye varan bir çukur oluşmuştur. Yaklaşık 3-4 gün önce de biz buradan 2 tane ceset çıkarttık. Şu anda da Zonguldak-Filyos Karayolu kendi kendisini kapattı. Devletin yapamadığını, savcıların yapamadığını, valilerin, kaymakamların yapamadığını, Karayolları’nın yapamadığını, yol artık yeter dedi, yol kendi kendini kapattı. Şu anda jandarma araç geçişlerine izin vermiyor. Devletin yetkililerine diyoruz ki kardeşim bu yola bir önem verin. Bu Karayolları Bölge Müdürü ile bu iş olmaz. Karayolları Bölge Müdürü burayı dikkate almıyor. Bunun için ben Zonguldak Valimize ve milletvekillerimize diyorum ki Karayolları Bölge Müdürüne bu yolları bir an önce yaptırın diyorum” diye konuştu.
Yollarda mahsur kalan araçlar ise, geçiş izni verilmediği için bekletiliyor. Yayalar valizlerini ve eşyalarını alarak kontrollü bir şekilde yürüyerek karşıya geçerken, Karayolları ekiplerinin yoldaki çalışmaları sürüyor.(İHA)