Zonguldak Valiliği tarafından Zonguldak Havaalanı ile ilgili kamuoyuna açıklama yapıldı. Zonguldak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Basınında 21.06.2013 tarihinde Zonguldak havaalanıyla ilgili olarak ‘’Havaalanında Skandal ‘’ başlığı altında yayınlanan haber konusunda, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan açıklama aşağıya çıkarılmıştır. Bora jet havayolları ile bölgesel hava ulaşım eksikliğinin giderilmesi amacıyla (Zonguldak-Bartın-Karabük) illeri Mülki Amirleri, Ticaret Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak talepleri üzerine bir araya gelinerek Hava ulaşımının başlatılmasına karar verilmiştir. Bora jet Hava Yollarıyla kar amacı güdülmeden maliyet üzerinden protokol yapılmış, bu anlamda belli bir koltuk sayısı garanti edilmiş, kış aylarında zarar edilse bile yaz aylarındaki yolcu artışı ile bunun telafi edileceği düşünülmüş ve seferler başlatılmıştır. Ancak Bora jet Hava Yolları protokole uymayarak tek taraflı seferleri yaz ayları başı itibariyle sona erdirmiş ve kendine göre bir hesap çıkarmıştır. Bununla beraber basında yer aldığı şekliyle ne böyle bir borç vardır nede bunun protokole uymadığından herhangi bir şekilde ödenmesi söz konusudur. Hukuki süreç devam etmektedir.

 ZONHAV Yap işlet devret modeliyle ülkemizin çeşitli illerinde yapılan havalimanı projeleri gibi yapılacak olan ÇUKUROVA Bölgesel Havalimanının ihalesine yurt içi ve yurtdışına açık havalimanı işletmeciliği yeterliliğine haiz olmasından dolayı iştirak etmiştir. Pilot firma Skyline 28 Mayıs 2013 tarihinde devlet töreni ile temel atma töreniyle inşaatına başlamış 24 ay içinde tamamlayacaktır. Tüm yatırım bedeli Skyline tarafından karşılanacaktır. ZONHAV Şirketimizin bu iştirakinden dolayı bir yatırım maliyeti söz konusu olmayıp toplam kazancı 3.5 milyon Euro olacaktır. Burada konu ilgili şirketin şartları taşımasından dolayı ZONHAV üzerinden yatırım yapması ve bunun karşılığı olarak şirketimizin 3.5 milyon Euro bir finans sağlamasıdır