Aslında bu bir köşe yazısı değil; bir teşekkürnamedir.
   Ömrümde hiç ne bir tıbbi operasyon geçirmiştim, ne de bir gün dahi hastanede yatmıştım. Ama insanın başına her şey geliyor ve ben geçen hafta başında böbreklerimden bir operasyon geçirdim ve altı gün hastanede yattım.
   İnsan  başına gelmeyince bazı şeylerin kıymetini de anlayamıyor. Nitekim ben de hastanelerin ve doktorların kıymetini hastaneye düştükten sonra öğrendim. Bir de, bu arada Başkent Hastanesinin, Zonguldak'ın gururu Profesör Doktor Mehmet Haberal'ın ve Başkent Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ali Haberal'ın ne kadar insana değer verdiklerini ve hastalarla nasıl ilgilendiklerini yakından gördüm. Böyle bir hastanenin varlığının ve Haberal kardeşlerin Zonguldaklılar için bir şans olduğunu düşünmeden edemedim.
   Ayrıca, Zonguldaklı bir doktorun Zonguldaklılara adeta ailesinden biri gibi çok yakın ve dahası çok candan davrandığını görmem beni çok mutlu etti. Bu doktor, beni ameliyat eden ve gece gündüz demeden, tatil gününde bile gecenin üçünde beşinde gelip benimle ilgilenen Profesör Doktor Cem Aygün'dür. Cem, çoğunuz biliyorsunuzdur; benim meslektaşım ve ağabeyim dediğim rahmetli Enver Aygün'ün oğludur. Genç yaşta profesör olan bu genç tıp adamı da, çok az adam yetiştirebilen Zonguldak'ın nadide gurur kaynaklarından biridir.
   Böyle bir hastanede ve böyle tıp adamlarının kontrolünde kendimi evimde hissettim. Hatta doktorlarla espriler yapmaktan da geri kalmadım. Örneğin, Pr. Dr. Ali Haberal beni  ziyaret ettiği saatler yemek yediğim anlara denk gelince; ''Hocam buyur! Kaynananız sizi seviyormuş!'' diye espri yapmıştım. O da kaynanasının rahmetli olduğunu mahcup bir eda ile söylemişti.
   Gazetedeki bu köşem vasıtası ile başta Pr. Dr. Mehmet Haberal, Pr. Dr. Ali Haberal ve Pr. Dr. Cem Aygün'e tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Ayrıca, yakın ilgilerinden dolayı Başhekim Özel Kalem Müdürü Hanife Hanım'a da çok teşekkür ediyorum. 
   Bu vesile ile gerek ziyaretime gelerek, gerek telefonla arayarak ve gerekse Facebook aracılığı ile bana geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarıma da buradan sonsuz teşekkürler ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar!
   Ve tüm ulusça huzur içinde idrak etmeye çalışacağımız Kurban Bayramı nedeniyle de Zonguldaklı hemşerilerimin, dost ve arkadaşlarımın ve akrabalarımın bayramlarını kutlar; esenlik dolu sağlıklı ve mutlu günler diler, daha nice bayramlara aynı gönül rahatlığı ile ulaşmalarını da yüce Tanrı’dan niyaz ederim.