Sanat insanı duygularından yakalar
Kimi nakış işler, kimi oyalar
Kimi bulur kendini bir kilim deseninde
Kimi kaybolur renklerin cümbüşünde.
 
Demişim günlerin bir eskisinde;nakışın,desenlerin içinde hem kendi ruhumu,hem de öğrencilerimin ruh halini terbiye etmeye çalışırken.Yağmur,karın,neşe,kederin çokca bir arada olduğu o yıllarda dertler,sıkıntılar pek konuşulmazdı ulu orta.Yıllarca renkleri,desenleri konuşturduk hep beraber.Onun için duygu işidir sanat;anlatma biçimidir.
 
Önce şiirle girmişti dünyama sanat;sanatın ne olduğunu tam olarak bilmeden.Öğrenmenin yollarında saçlarımızı beyazlatırken, şarkıların tılsımına tutunduk;hala notaların arasında sallanmaya devam ediyor sanat… Derken tuvale sıçradık; çektiğim Zonguldak fotoları aşkına,doğa aşkına.Öğrenmenin yaşı yoktur, sözünü hayatıma katarak öğreten sanatın gözlerindeyim şimdi.''Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur'' diyen önderimiz,Mustafa Kemal Atatürk'ü her anışta alkışlıyarak, kendimi büyütmeye devam etmekteyim.
 
Sizler de tutunun sanatın herhangi bir dalına;öğrenin ruhunuzu dinlendirmeyi,terbiye etmeyi.Üstelik sanatın içinde dostluk,arkadaşlık,paylaşmak,aydınlanmak,geleceğe iz bırakmak da var.
 
Haziran'ın 21.günü Zonguldak Kordon'da,BKM Mete Arif Tokmak Resim Atölyesine katılar kursiyerlerin resim sergisi olacaktır.Bir gelin,görün neler yapmışız sanat adına. Bilhassa Zonguldak resimlerimiz sizleri bekliyor olacaktır.
 
13.06. 2018.Gülden Işık-Zonguldak