Karahan, Babası Dava Vekili Atila Karahan’ın 1960 ile 1974 yılları arasında kaleme aldığı, Kurtuluş Savaşı, Atatürk, İsmet İnönü, Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve devrimlerini konu alan ve 10 fasikülden oluşan şiirlerini Kurgu Kültür Merkezi Yayınları arasında “Dış veİç Düşmanla Kurtuluş Savaşı” adı altında bir araya getirdi.

Önümüzdeki hafta içinde piyasaya çıkacak olan kitap hakkında bilgi veren Arslan Karahan, “Babam Hamdi Atila Karahan, Cumhuriyet, Atatürk ve İsmet İnönü aşığı bir insandı.”dedi.

Babası Atila Karahan’ı anlatan Arslan Karahan şunları söyledi; “Babam, Ankara Mekteb-i Sultanisi 10. Sınıfında öğrenci iken Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla birlikte okulu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra eli kalem tuttuğu için de savaşın kayıt işlemlerini tutmak için orduya katıldı. 1927 yılında da Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt’un elinden aldığı sertifika ile Dava Vekilliğine başlayarak 1974’e kadar Devrek, Kalecik, Çubuk, Kırıkkale ve Sındırgı da görevler yaptı.

Bu süreçte kaleme aldığı, Cumhuriyet, Atatürk, Kurtuluş Savaşı, CHP, İsmet İnönü gibi konuları içeren manzumeye yakınşiirlerini 5 cilt olarak hazırladı.

Hazırladığı bu ciltlerin orijinallerini de babam beni de yanına alarak İsmet Paşa’yı ziyaretimizde ona hediye ettik.

Atatürk ilke ve devrimlerinin inkar edildiği, cumhuriyetimizin kazanımlarının ve değerlerinin birer birer yok sayıldığı bir ortamdan geçerken, babamdan bana miras kalan bu eserleri yayınlama ihtiyacı hissettim.

Böylece babamın ruhunu rahatlatmak amacıyla bu eseri yayınlamaya karar verdim. Ortaya güzel bir eser çıktığıkanaatindeyim.”

Bilindiği gibi, Atila Karahan’ın daha önce yayınlanan Beyaz Kırmızı (1932), Vicdan (Nefsimin Ceza Hakimi) (1934) kitaplarının yanı sıra, yayına hazır Demet, Yeşil Aşk, Şer Allah’tan Mıdır? ve Yılan adlı şiir dosyaları bulunuyor.