Roman Derneğinin açılış töreninde izleyiciler de müziğe uyup göbek attı

Ereğli ilçesinde yeni kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği tanıtım için eğlence düzenledi. 
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Emniyet Müdürü Timur Özgen, sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın yanı sıra çok sayıda roman vatandaşının katıldığı eğlencede Türk Sanat Müziği, arabesk konseri verilirken, romanlar oyun havaları eşliğinde göbek atıp oynadı.

Romanların simgesi haline gelen çiçekçi kız figürünü canlandıran 8 yaşındaki Gülizar Adlazaroğlu protokol üyelerine çiçek takdim ederken, roman kıyafetleri giyen bir gurup ise roman havası eşliğinde dans edip oynadı. Eğlenceye izleyici olarak katılan Romanlarda oyun havaları çalındığı sırada yerlerinde duramayarak oynadı.

Derneğin açılışında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, derneği kuran roman vatandaşları kutladığını söyledi. Böyle bir gecede konuşulmayacağını, müzik dinlenip eğlenilmesi gerektiğini dile getiren Uysal, herkesin çok güzel bir akşam geçirmesini diledi. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise konuşmasında AK Parti iktidarının yaptığı roman açılımına dikkat çekerek, gerek yerel iktidar ve gerekse genel iktidar olarak her zaman roman vatandaşların yanlarında olacaklarını ifade etti.

Romanların her ne kadar CHP’ye seçimlerde yeteri kadar destek vermese de onların her zaman yanlarında olacaklarını belirten CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, “Romanların sorunlarını örgütlü bir şekilde çözme çabası elbette ki çok güzel bir gelişme. Bizler CHP olarak Romanlar yeterince bize oy vermese de biz onların hep yanında olduk, bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Roman deyince aklıma zil, şal ve gül geliyor. Zil, şal ve gül romanların simgesidir. Ama romanların birde yaşam felsefesi vardır. O felsefe de özgürlüktür. Her şeyden vazgeçin ama özgürlüğünüzden asla ve asla vazgeçmeyin” dedi.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ise gecede yaptığı konuşmada Ereğli’de Roman kültürünü tanıtmak istediklerini söyledi. Bundan sonra daha büyük organizasyonlar yapmak istediklerini ifade eden Demir, dernek olarak hem roman vatandaşlara hem de Ereğli halkına en güzel hizmetleri sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından romanlar konserler ve oyun havaları eşliğinde eğlenmeye devam etti.