Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Zonguldak Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü tarafından “Anadolu’nun Mihenk Taşları: Bayram Bilge Tokel ile Neşet Ertaş” isimli program, BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı.


BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Basın İlan Kurumu Başkanı Ali Nuhoğlu, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Özel Kalem Müdürü Güner Ayyıldız, Zonguldak BEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in konuşması ile başlayan programda, Sanatçı, yazar Bayram Bilge Tokel Bozkırın Tezenesi, Neşet Ertaş’ın ruhunu ve hissi dünyasını, kişiliğinde harmanladığı Anadolu Ruhunu gençlere aktardı. Program usta sanatçı Neşet Ertaş’ın gönlünden dökülen türkülerden oluşan bir seçkinin Bayram Bilge Tokel tarafından seslendirmesi ile devam etti.

Program yoğun ilgi gördü. Vali Erdoğan Bektaş’ın teşekkür konuşmasının ardından program, Vali Bektaş ve Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in müzisyenlere Devrek Bastonu hediye etmesi ile sona erdi.