Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, döneme ait üniformalar giydirilmiş manken askerler, Çanakkale’yi yansıtan maketler ve 101 yıl öncesinin fotoğrafları Çanakkale müzikleri eşliğinde sergilendi.

Müzede her yaştan insanın ilgisini çekecek bir bölüm mutlaka bulunduğunu ifade eden müze yetkilisi,  “ Yetişkinler gerçek malzemelerin sessiz çığlığına kulak verirken, çocuklar ve gençler özellikle dönemi yansıtan maketlere, oyunlara ve Çanakkale kahramanlarını sevdirerek öğretmek üzere hazırlanan çizgi romanlara ilgi gösteriyorlar. Müzede ilgi çeken en önemli bölümlerden biri de, birebir olarak hazırlanmış döneme ait sahra topu, keşif uçağı ve gemi maketleri. Dönemin kahramanlarını yansıtan üç boyutlu askerler ise ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektirdikleri müze parçalarından. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale mücadelemizin halkımızla buluştuğu “Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi” bugün buluştu.” dedi.

Sergi 30 Temmuz ve 7 Ağustos tarihleri arasında Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi’nde ücretsiz olarak vatandaşların ziyaret edilebileceği belirtildi. (Aycan Karadağ)