31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali kapsamında “Şair ve Yazarlarımız Halkımızla Buluşuyor-Kitap İmza” etkinliği düzenlendi.
    Etkinliğe şair ve yazarlar; Üzeyir Karahasanoğlu, Gülden Işık, Hayri Sarı, Muharrem Akman, Selma Aydın, Tahsin Işık, Burhan K. Kurmalı ve Sevil Özbay katıldı. 
    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, etkinliğe katılan şair ve yazarlara teşekkür ederek, “Sanatın ve sanatçının inkar edildiği bir toplumda sanat ve sanatçılarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.
    Başkan Bozkurt konuşmasını şöyle sürdürdü:
    “Devrek Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçılarımıza sahip çıkmayı kendimize ilke edindik. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ derken, kültürü oluşturan sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkmamızı istemiştir. Bizler de sanatın ve sanatçının inkar edildiği bir ortamda sanatçılarımıza sahip çıkmayı kendimize bir görev edindik. Bu amaçla festivalimizin kültür ayağını oluşturan sanatçılarımızı ilçemize davet ederek onları halkımızla buluşturduk. Bu davetimize katılan tüm şair ve yazarlarımıza teşekkür ediyorum”
    Başkan Bozkurt daha sonra şair ve yazarların stantlarını tek tek gezerek kitaplarını imzalattı.
     Başkan Bozkurt, “Şair ve Yazarlarımız Halkımızla Buluşuyor-Kitap İmza” etkinliğine katılanlara birer plaket sundu.