Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Gazi Sahnesi’nin kapatılacağı duyurulduktan sonra Zonguldak KATİP üyeleri basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Erhal Koltuk;

“Gazi sahnesi kapatılamaz”

Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİP) Zonguldak üyeleri, Samsun’da 1997 yılında açılan ve 1 Ocak 2017 tarihinde İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağı belirtilen Gazi Sahnesi’yle ilgili olarak basın açıklaması düzenlediler. KATİP Zonguldak üyeleri adına konuşan Erhal Koltuk, belediyelerin görevleri sadece şehrin içine asfalt dökmek olmadığını aynı zamanda belediye sınırları içerisinde yaşayan halka kültür ve sanattı yaşatmak olduğunu belirterek, “İşte bu yüzden Gazi sahnesi kapatılamaz” dedi.    

“SAHNE KAPATILDIĞINDA OYUNCU NEFES ALAMAZ”

Sahne demek, bir oyuncunun nefes aldığı yer demek olduğunu ifade eden Koltuk, “Sahne demek, oyuncunun yüreğinin attığı yer demektir ve bir sahne kapatıldığında oyuncu nefes alamaz. Samsun’da İlkadım ilçesinde bulunan Gazi sahnesi belediyenin kirayı karşılayamıyorum gerekçesi ile kapatmaya kalkışmasını, bizler Zonguldak KATİB(Karadeniz Tiyatrolar Birliği) üyeleri olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Biliyoruz ki Belediyelerin görevleri sadece şehrin içine asfalt dökmek değil, İmar planı yapmak değil, Belediye sınırları içerisinde yaşayan halka kültür ve sanat belediyenin görevleri arasındadır. İşte bu yüzden Gazi sahnesi kapatılamaz. Biz Zonguldak KATİP üyeleri olarak İlkadım belediyesinin bu kararı yeniden gözden geçirilmesini ve kararı geri almasını diliyoruz. Samsun’undaki tiyatro emekçisi arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Aycan KARADAĞ