Deniz ve ormanın muhteşem buluşmasına tanıklık edeceğiniz Karadeniz şehri Kastamonu, huzur veren doğa gezilerinin yanı sıra köklü tarihiyle de dikkat çekmektedir. Eşsiz koyları, masmavi denizi, yemyeşil ormanları ile tüm stresinizi geride bırakırken, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkacağınız şehir, dolu dolu bir gezi deneyiminin yanı sıra Karadeniz lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok restorana ve güne mükemmel bir başlangıç için birbirinden özel kahvaltı mekanlarına sahiptir.

Kastamonu Seyahatlerinin En Çok Ziyaret Edilen 7 Noktası

Köyleri, pazarları, yemyeşil ormanları ve masmavi denizi ile sizi kalabalık şehirlerin kaosundan adım attığınız anda çıkartacak olan Kastamonu, bahar ve yaz aylarında dinlendirici bir tatilin yanı sıra köklü tarihi ile kültür turlarının da vazgeçilmez durakları arasında yer almaktadır. Şehrin her güzelliğini doyasıya keşfedeceğiniz bir tatil planı yaparken sizin için hazırladığımız Kastamonu görülecek yerler listesine göz atabilir, en popüler duraklar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Gideros Koyu, Kastamonu’da sessiz ve sakin bir tatil için tercih edilecek en güzel noktalardan biridir. Yemyeşil bir ormanın, turkuaz rengi denizle buluşmasına tanıklık edeceğiniz bu doğa harikasını günü birlik ziyaret edebilir ya da bölgede hizmet veren birbirinden güzel Kastamonu otellerini seçebilirsiniz. Doğanın tüm güzelliklerini gözünüzün gördüğü bir kare içerisine sığdıracak Gideros Koyu, Kastamonu’nun Cide ilçesinde konumlanmaktadır.

Valla Kanyonu, Pınarbaşı İlçesi, Muratpaşa Köyü’nde yer almaktadır. Dünya sıralamasında ilk dörde giren bu doğa harikası, ülkemizin de en büyük kanyonu olma özelliğini taşımaktadır. Zorlu parkurları teçhizatsız geçmek mümkün değildir. Yemyeşil ağaçların arasından süzülen açık mavi su, fotoğrafçılar için de oldukça özel kareler yakalama şansı sunmaktadır.

Çatak Kanyonu, Kastamonu’nun Azdavay İlçesi’nde yer almaktadır. İlçe merkezine 7 km mesafede yer alan kanyonun 6 km’si araç ile son 1 km’si ise yürüyerek geçilmektedir. 1200 metre yüksekliğe sahip kanyon, yılın dört mevsimi nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Cam teras ve engelli yürüyüş parkuru ise kanyonun en özel noktalarıdır.

Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu ile Bartın arasında uzanmaktadır. Uluslararası bir liste olan “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Doğa Harkası” sıralamasında yer almaktadır. 2000 yılında milli park statüsüne kavuşan Küre Dağları, 37.753 hektar alana sahiptir. Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı içerisinde yer alan Küre Dağları’nda 21 tur güzergahı bulunmaktadır. Kanyonların, karstik mağara oluşumlarının, şelalelerin ve uçsuz bucaksız ormanların içerisinde ziyaretçileri daha önce deneyimlemedikleri bir doğa beklemektedir. Kastamonu görülecek yerler listenize bu milli parkı eklemeyi unutmayın!

Nasrullah Camii, şehrin en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. 2. Beyazıt Dönemi’nde, 1506 yılında, Nasrullah Kadı tarafından yaptırılmıştır. Ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi’nin hat ve süslemeleri yapının en dikkat çeken bölümleridir. Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele yıllarında bu camiye gelip vaaz vermiş ve halka cesaret aşılamıştır. Rivayete göre şadırvandan bir kez su içen ya Kastamonu’ya 7 kere gelmekte ya da şehre yerleşmektedir.

Ilgaz Dağı Milli Parkı, Kastamonu – Çankırı il sınırları içerisindedir. 1088 hektar alana sahip olan milli park, el değmemiş doğası ile ülkemizde doğa turizminin önemli durakları arasında yer almaktadır. Özellikle kış aylarında Kastamonu’ya seyahat edecekseniz, milli parka mutlaka uğramanız önerilmektedir. Kayak turizmi ve sporu için ülkemizin tercih edilen yerlerinden biri Ilgaz Dağları’dır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi, tarih ve kültür turları için şehrin en özel noktalarından biridir. Müze binası, 1914 – 1917 yılları arasında İttihat ve Terakki Cemiyeti Binası olarak inşa edilmiş olup, mimarı Kemalettin Bey’dir. 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk, Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile ilgini nutkunu burada duyurmuştur. 1952 yılından bu yana müze olarak hizmet vermektedir. Müze hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Kastamonu’nun Yöresel Lezzetlerini Tadabileceğiniz En Meşhur Restoranlar

Kastamonu’da doğanın tüm güzelliklerini bulacağınız ve tarihe tanıklık edeceğiniz unutulmaz bir gezi deneyiminin yanı sıra eşsiz lezzet deneyimleri de sizleri beklemektedir. Hamur işi ve et yemeklerinin ön planda olduğu şehir mutfağında etli ekmek, bandurma, patates paçası başta olmak üzere birbirinden özel yemekleri tadabilmeniz için en popüler restoranları not edebilirsiniz.

Cem Sultan Bedesteni, yöresel lezzetleri 550 yıllık, tarih kokan bedestende tatmak isteyenler için şehrin en özel duraklarından biridir. Kastamonu Tiridi, Kastamonu Etli Ekmek ve Cem Sultan Tatlısı mekanda mutlaka tatmanız önerilen lezzetlerdendir. Cuma ve Cumartesi akşamları canlı müzik hizmeti verilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 60 TL arasındadır.

Adres: Hepkebirler Mahallesi, Nalburlar Sokak No: 4 Kastamonu

Münire Sultan Sofrası, yöresel yemekler tadarken ev sıcaklığını ve Türk misafirperverliği yaşamanız için en uygun işletmelerden biridir. Ahşap dekorasyonu ve doğa manzarası ile huzur dolu bir atmosfere sahip mekanda Kastamonu pastırma, bandurma, ekşili pilav ve Ecevit Çorbası popüler lezzetler arasında yer almaktadır. Kişi başı hesap aralığı 25 – 40 TL şeklindedir.

İletişim: 0366 214 96 66

Kastamonu Etli Restoran, et severler için doyurucu ve lezzetli bir öğünün vazgeçilmez adresleri arasındadır. 4 katlı ve ferah bir atmosferde birbirinden özel yemekleri tadacağınız işletmede etli ekmek ve saç kavurma en beğenilen seçeneklerdir. Kastamonu’nun en ünlü mekanları arasında yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 55 TL arasındadır.

Adres: Topçuoğlu Mahallesi İzbeli Sokak No: 4/A Kastamonu

Tirit, adından da anlaşılacağı üzere şehirde bu lezzeti tadabileceğiniz en popüler adreslerden biridir. Küçük ve salaş bir dükkanda, şehrin en özel lezzetini tatmanıza olanak sunan işletme, şehir dışından dahi yoğun talep görmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 15 – 20 TL arasındadır.

Adres: Hepkebirler Mahallesi, Yılanlı Sokak No: 26, Kastamonu Merkez, Kastamonu

Avt Restoran, Daday usulü etli ekmeği ile meşhur bir işletmedir. Çıtır hamur arasında pişirilen kuşbaşı et ve kıymanın tadı uzun yıllar damağınızdan silinmeyecektir. Pide yemek istemeyenler içinse öne çıkan lezzet güveçtir. Doyurucu porsiyonları ile beğeni kazanan işletmede kişi başı hesap ortalaması 20 – 30 TL arasındadır.

Adres: İnönü, Yalçın Cd. No:78, 37150 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Eflanili Konağı, seçkin atmosferi ve özel lezzetleri ile şehrin en sevilen restoranlarından biridir. Tarihi dokusu ile dikkat çeken işletme, uzun yıllardan bu yana Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini yaşatmaya özen göstermektedir. Şehrin tüm özel lezzetlerine menüsünde yer veren işletmede hindi eti ile hazırlanan bandurma öne çıkmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 45 TL’dir.

Adres: Hepkebirler Mahallesi İnönü Caddesi No: 4 Kastamonu

Naila Döner, Kastamonu’nun en meşhur döner restoranıdır. Vedat Milor’dan da tam not alan işletmede, bu lezzet kuzu budundan hazırlanmaktadır. Baharat ve soğan ise masaya ayrı gelmektedir. Pilav üstü alternatifi de oldukça beğenilen işletmede kişi başı fiyat ortalaması 25 – 40 TL arasındadır.

Adres: Hepkebirler, Mehmet Feyzi Efendi Sk. No:4, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Güne Güzel Bir Başlangıç İçin Kastamonu’nun En İyi Kahvaltı Mekanları

İzbeli Çiftliği, 200 yıllık bir köy evinde hizmet vermektedir. Güne hem keyifli hem de lezzetli bir başlangıç yapacağınız işletmede tüm yemekler lezzetini doğallığından almaktadır. Yıllar öncesinin en özel hatıralarını taşıyan eşyalarla dekore edilmiş olan bir köy evinde Türk misafirperverliğini doyasıya yaşamak isterseniz, tercihinizi İzbeli Çiftliği’nden yana yapabilirsiniz. Kişi başı kahvaltı için hesap ortalaması 25 – 30 TL’dir.

Adres: Topçuoğlu Mh. Merkez Yol Sk. No:2, 37210 Örencik/Kastamonu Merkez/Kastamonu

Penbe Han, özellikle kış aylarında şömine başında kahvaltı keyfi için tercih edilmektedir. Soba başında demlenen çay ve ıhlamurun, kızartılmış ekmeğin ve doğal ürünlerden hazırlanan serpme kahvaltının vazgeçilmez duraklarından olan işletmede iki kişi hesap ortalaması 70 – 80 TL’dir.

Adres: Hepkebirler, 2. Aktarlar Çarşısı No:12, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Karabiber Cafe & Restaurant, modern mimarisi ve şık sunumları ile şehrin en seçkin mekanları arasında yer almaktadır. Kaliteli ve doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltısı ile güne keyifli bir başlangıç yapabileceğiniz işletmede iki kişi hesap ortalaması 60 – 80 TL arasındadır.

Adres: İnönü, Yalçın Cd. no:69, 37150 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Cadde Kafe Kastamonu, şehir merkezinde, nehir kenarında konuklarını ağırlamaktadır. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine zengin menüsü ile hizmet veren işletmenin, büyük porsiyonları beğeni kazanmaktadır. Serpme kahvaltı için iki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL şeklindedir.

Adres: Aktekke, Yalçın Cd. No:18 D:22, 37200 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Kastamonu Green Park, Kastamonu Kent Ormanı içerisinde doğanın tüm güzelliklerini yaşayacağınız bir kahvaltı deneyimi sunmaktadır. Serpme kahvaltısının yanı sıra pastırmalı yumurtası oldukça meşhurdur. Bol oksijen eşliğinde iştahınızın açılacağı ve doyurucu porsiyonları ile beğeneceğiniz mekanda iki kişi hesap ortalaması 90 – 110 TL arasındadır.

Adres: Ankara yolu 9.Km Merkez, 37510 Kastamonu

Kastamonu Kadıoğlu Konak, konaklama seçeneğinin yanı sıra hafta sonu açık büfe kahvaltısı ile şehrin en çok tercih edilen işletmeleri arasında yer almaktadır. Zengin lezzet seçenekleri ile öne çıkan mekanda, iki kişi hesap ortalaması 80 – 100 TL’dir.

Adres: Cebrail, Kırkçeşme Cd. No:1, 37200 Kastamonu Merkez/Kastamonu

Şadıbey Çiftliği, 500 dönüm arazisi hem konaklamak hem de keyifli bir gün geçirmek isteyenler için doğa ile iç içe bir atmosfer sunmaktadır. Özellikle yaz aylarında hafta sonu şehrin karmaşasından uzak bir kahvaltı için tercih edilmektedir. Kahvaltı sonrası doğada huzur dolu anların yanı sıra konuklara at binme olanağı sunulmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 80 – 100 TL’dir.

Adres: 37210 Talipler/Kastamonu Merkez/Kastamonu