Gazetemiz yazarı Ekrem Murat Zaman okurlarıyla buluşacak

 "Karaelmas İbn-i Sina Kent Ödülü 2016" töreni 22 Kasım'da

  Zonguldak SergiOdası'nın "Karaelmas İbn-i Sina Kent Ödülü 2016" ödülünü alan Ekrem Murat Zaman okurlarıyla buluşacak. 22 Kasım 2016 Salı günü saat 17.30'da gerçekleşecek törenden sonra bir de söyleşi gerçekleşecek.

SergiOdasından verilen bilgilere göre Kent Tarihi Araştırmacısı, yazar Ekrem Murat Zaman'ın şimdiye kadar yayınlanmış beş kitabı bulunuyor. Ayrıca gazete ve dergilerde çıkan yüzü aşkın makalesi var. Maden Mühendisi olan Ekrem Murat Zaman'ın yayınlanan kitapları ise şunlar: Zonguldak Kömür Havzası'nın İki Yüzyılı, Zonguldak'ta Maden Mühendisleri Örgütlülüğü, Zonguldak İnsan Mekan Zaman, Kömürün Çocukları ve Amele Birliği (1923).

 Zonguldak Meslek Yüksek Okulu Maden Bölümü'nün ilk mezunlarından olan Ekrem Murat Zaman, Zonguldak Maden Müzesi'nin danışmanlığını yaptı. Hazırlıkları biten Müzenin kuruluş süreci boyunca gönüllü olarak yoğun emek vermesiyle ilgi ve destek gördü. Maden Müzesi danışmanlığı görevini tamamladıktan sonra 2016 yılında görev yaptığı kurum Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli oldu.

2012'den bu yana İbn-i Sina Ödüllerini alanlar

Zonguldak'ta 17 yıldır kültür-sanat ortamı sunan SergiOdası ilk ödülü 2012'de açıkladı. Ödülün amacını ise, kent kültürüne emek veren, sanatın insanlarla buluşması için gönüllü ortam yaratan kişileri destelemek olarak duyurdu.

Emekli öğretmen, yontu ve mask sanatçısı Mehmet Türkçelik 2012'de Karaelmas İbn-i Sina Ödülü'nün ilk sahibi olurken, Yrd.Doç.Dr. Mustafa Yüce ve Dr.Yücel Namal 2013 yılı, Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi, sanatçı Yrd. Doç. Kutlu Gürelli ve gazeteci, araştırmacı M.Çetin Sezgin 2014 yılı, Karikatürist, yazar Mete Arif Tokmak 2015 yılı ödülünü aldı.

Zonguldak Kitapları Sergisi bitiyor

Zonguldaklı yazarların ve Zonguldak’ı yazan yazarların kitaplarından oluşan 8. Zonguldak Kitapları Sergisi 21 Kasım'da kapanacak. Bir aydır süren sergi etkinliğinin programında yer alan Onur-Pride filminin gösterisi 19 Kasım 2016 cumartesi günü saat 16.00'da yapılacak.