Zonguldaklı Yazar Mevlüt Kırnapçı’nın, 11 Aralık 2013 Çarşamba akşamı saat 19.00’da Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen imza gününde “Yandım Ela Gözüne” adlı kitabını okurlarına imzalayacağı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, kitabın tanıtım ve imza etkinliğinde, Hüseyin Çakır türküleri eşliğinde Çaycuma fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi de yapılacak.

 

KÜLÜ ÜFLEDİK VE ATEŞİ GÖRDÜK

Mevlüt Kırnapçı, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Çaycuma’nın belleksiz bir bölge olduğu, geçmiş kültür birikiminin olmadığı söylenir dururdu. Yaptığımız çalışmalarda gördük ki bu hiç de böyle değil. Hem bölgede yaptığımız gezi ve incelemelerde, hem de Filyos’ta yapılan kazılarda görüldü ki Çaycuma Bölgesi birçok kültürlerden etkilenmiş ve yoğrulmuş bir birikime sahip. Buradaki sorun közün üzerindeki külün üflenmiyor olmasıydı. Biz bunu yapmaya çalıştık. Külü üfledik ve ateşi gördük. Uzun bir zaman dilimine yayılmış olan sözcük ve deyimler taraması çalışmamı, bölgenin artık yok olmuş olan düğün gelenekleri, yaşam biçimi ve üretim şekillerini inceleyerek geliştirdim” dedi.

 

“GELİN BİRLİKTE OLALIM”

Kırnapçı açıklamasını “Yandım Ela Gözüne’ kitabı bu incelemelerden doğdu. Eski dönemlere ait fotoğraflarla da görselliği kattık. Umarım okuyanlar beğenirler. Bu kitap tanıtım ve imza etkinliğine Çaycuma Kaymakamı, Çaycuma ve beldelerinin bütün belediye başkanlarını, bütün sendikaları, bütün siyasi partileri, ÇTSO, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Muhtarlar Derneği’ni davet ettik. Hepsine ulaşım geceye katılmalarını istedik. Dostlar, arkadaşlar, tanıdıklar ve Çaycumalılara bir kez daha çağrıda bulunuyorum, gelin birlikte olalım, kültürümüzle tanışalım.”