Siemens Sanat'tan yapılan açıklamada, yüksek sayıda yapılan başvurular arasından, ileri bir tarihte düzenlenecek sergi için 18 sanatçının eseri, yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından jüri tarafından belirlendi. Yapılan açıklamada ödül kazanan ilk üç sanatçının Begüm Yamanlar, Hakan Dağdelen, Merve Denizci olduğu belirtildi. Sergilenmeye değer görülen eserler listesine ise 15 kişi seçildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin bu yıl verdiği ilk mezunlardan olan Sena Avcı 15 kişilik bu bölümde yer almaya hak kazandı. Genç sanatçı Sena Avcı’nın bu başarısı ilerki yıllar açısından Zonguldak’tan çıkacak sanatçılar için önemli bir işaret olduğu kaydediliyor. 

 

Sena Avcı, bu başarısı için mutluluğunu dile getirdi. Sergiye katılacağını belirten Sena Avcı, sevincini mezun olduğu arkadaşlarıyla paylaştı. Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Yıl Sonu Sergisinin katalogunda yer alan tanıtımda genç sanatçı “Koku ve Bellek, Hafızadaki Boşluk” gibi temalar üzerine çalıştığını belirtiyor.

 

Sanatçı, ilk kişisel sergisini ise bu yılın başlarında Sergi Odasında açmış ve söyleşi yapmıştı. Avcı’nın büyüklerinin yaşadığı ev, mahalle ve ilişkiler ortamının onun çocuk yüreğinde bıraktığı taptaze izleri hatıraların temsili fotoğraflarda, kasnaklar da, nakışlarda kalan izlerden izlemiştik. Farklı materyallerle yapılan kolajlardan oluşan düzenlenmesini eskiyen fotoğrafların bir de yangına maruz kalarak hafızadan silinme tehlikesi ile kurtarmaya uğraşmıştı Sena o sergisinde. Güzel hatıraların üzerinde bir yıkıntı izinin sarsıntı verici ve yaşamın iki yüzünü temsil eden ögelerini değerlendirmişti.