21 yıldır Zonguldak’ta kültür-sanat ortamı sunan Sergi Odası 1 Mayıs 2021’de 22 yaşına girecek.

Sergi Odası son bir yılda Sergi ve Söyleşilerden oluşan on etkinliği konuk etti. Dönem boyunca geleneksel çalışması "Soğuksu Sahaf Günleri"ni sürdürdü, en fazla ilgi gören "Zonguldak Kitapları" rafını araştırmacılara açık tuttu. "Masa Başı Söyleşileri"ni yaz boyunca sürdürdü.

Sergi Odası, konuklarının bıraktığı kitap ve DVD filmleri gönüllü kütüphane oluşumları arasında paylaştırmaya devam etti. Midyat Ortaca Köyü İlkokulu'na, Çamlıhemşin Serender Kütüphanesi'ne, İstanbul'da İşçi Hasan Oğuz adına kurulan kitaplığa, İzmir'de sel suları altında kalan Ex Libris Sahaf'a, Eskişehir'de cezaevindeki İsmail Pek'e ve Ataşehir Belediyesi Erdal Eren Kütüphanesi'ne (Darbeler Özel Bölümü) kitap desteğinde bulundu.

Sergi Odası, Covid-19'un meslek hastalığı sayılması için yapılan çağrılara kısa süreli bir imza kampanyası düzenleyerek destek oldu. Basın İlan Kurumu'nun sansüre dönüşen ilan yasağına tepki olarak açılan dayanışma ilanlarına (Cumhuriyet, Birgün) katıldı.

SergiOdası, yeni etkinlik döneminde de geleneksel çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca, "Ölümüne ticaret, ölümüne hız"a dönüşen motorlu kurye ağının sürücü ve yaya güvenliğini hiçe sayan tutumunu yeniden gündeme taşıyacak. 2012 yılında kentin bir mahallesinde kurduğu "Karayolu İnsan Güvenliği Kitaplığı"nın iki yıl önce düzenlediği basın ve imza kampanyasını yineleyecek.