Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na bağlı Zonguldak Limanı’nda liman kaptanı ünvanı ile çalışmakta olan araştırmacı-yazar Metin SEVİL’in 4. Kitabı olan “DÜŞÜN KORKMA SOR!” piyasaya çıktı.

Metin SEVİL daha önce de; Ekim 2018’de “CEVAP BEKLEYEN SORULAR”, Eylül 2019’da “DİNİ HURAFESİZ YAŞAMAK” ve OCAK 2021’de “KISA KISA-Sosyal Medya Tadında” isimli kitaplarını yayınlamıştı.

Toplumda kökleşmiş ve yoğun kabul görmüş bazı dini inanışların yanlışlığına dikkat çekme yönünde çalışmalar yapan yazar, yeni kitabının içeriği hakkında şu bilgilendirmeyi yaptı:

Peki, bu kitapta ne var? Bundan önceki üç kitabımda yer bulan farklı formatlardaki çalışmalarımın hepsinden var bu kitapta. Zira bir kitabım yayımlandıktan sonra o kitabın içeriğini oluşturan tarzda yazılarım son bulmuyor. Yazmaya devam ediyorum ve yeniden birikiyor. Yani bu kitap;
     
2. kitabımı oluşturan makaleler tarzında 70 yazıdan (1. Bölüm / Makaleler);
     
1. kitabımı oluşturan 2 adet araştırma çalışmasına benzer 3 çalışmadan (2. Bölüm / Araştırma Çalışmaları);
     
3. kitabımı oluşturan kısa yazılara benzer 80 kısa yazıdan (4. Bölüm / Kısa Yazılar);
 
Ve bunlar dışında 19 adet kitap değerlendirmesinden (3. Bölüm / Kitap Değerlendirmeleri) oluşmaktadır. 

KİTABIN TANITICI ARKA KAPAK YAZISI:
Bir Müslümanın, İslam dininin genel kabul görmüş bazı esasları ve inançları ile ilgili şüpheye düşüp sorular sorması ile o kişinin imanı hiçbir yere gitmez! İnanç müktesabatı içindeki bazı esasların dinden olup olmadığını (bidat/hurafe olup olmadığını) sorgulaması da zararsız, hatta gereklidir. Kuran’ın anlatımına göre, Allah’ın Ülü’l Azm olan iki Rasulü bile (Hz. İbrahim ve Hz. Musa) sorgulama yoluna gitmişlerdir.

    
“Din” diye sunulan her şeyi sorgusuz kabul edip almak mı, yoksa belki kriterlere göre tartıp elemek mi daha sakıncalıdır? Yaşanan bunca tecrübeye baktığımızda, acaba hangisinin bu ümmete zarar getirdiğini görürüz? Doğru cevabın bulunması gerektiği en önemli sorulardan birisi de işte budur!

Metin SEVİL’in yeni kitabı olan “DÜŞÜN KORKMA SOR!”, Kitapyurdu ve internetten kitap satışı yapan diğer pek çok siteden veya Trendyol, Amazon, Gitti Gidiyor, Çiçek Sepeti, N11.com gibi büyük alışveriş sitelerinden temin edilebilir.

İnternetten edinme imkanı dışında, Zonguldak’ta, Kare kitap-kırtasiyeden de (İsmet Paşa Parkı karşısı) temin edilebilir.

“Din” diye size sunulan bir hükmün veya bilginin doğruluğunu düşünmekten de, bunu sormaktan da korkmayın! Düşünün, Korkmayın, Sorun!

OKURU BOL OLSUN!