Zonguldak ile bağı olan ve tuvallerine Zonguldak’ı aktaran 21 ressam, kentin kurtuluş günü olan 21 Haziran anısına, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ‘Sadece Zonguldak Tabloları’ temasıyla yağlıboya ve akrilik tekniğinde yapılmış tuvallerden oluşan sergi açtı. 
Sergiyi gezen kent sakinleri, nostalji dolu bir gün geçirdi. Ressam Oya Denizer'in Kilimli'nin simgelerinden Arslan Kayası ve ufuktaki bulutların Arslan Kayası siluetini almış halini yansıttığı tablosu, yoğun ilgi gördü.  
Sergide ayrıca Gülden Işık ve Keriman Papila'nın Balkayası(Kızlar Plajı) üzerinden görünen Kasım ayına has Zonguldak manzarasını yansıttıkları tablo da beğeniyle izlendi.  
Zonguldaklı ressamlar, 6 aylık sürede, kentin kurtuluş günü olan 21 Haziran anısına birçok Zonguldak tablosunu ortaya çıkardı.
Resim Sergisi 22 ve 23 Haziran'da da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Açılışta Karaelmas Ressamlar Topluluğu’nun seçtiği ‘Yılın Ressamı’ ödülünün ilki açıklanacak.
‘Sadece Zonguldak Tabloları’ sergisine katılan ressamların isimleri  şunlardan oluşuyor: Ayla Bahadır, Bahar Balta, Bedriye Sönmez, Dilber İlhan, Esma Karaoğuz, Ersin Yılmaz, Gülden Işık, Halit Kaya, Hatice Öztürk, Hüseyin Balcı, Hülya (?), İlknur Yavuzer, Fahrettin Özübek, Keriman Papila, Mete Arif Tokmak, Nermin Kemik, Necdet Kutoğlu, Nurullah Özkan, Oya Denizer, Selvi Kaya, Semra Kalınbayrak, Solmaz Sucu, Yer: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi (Emral Çarşısı yanı).
Zonguldak sevdalısı sanatkârlar, sanatseverleri 2 gün daha sürecek olan sergiye davet etti.

 Haber : Şebnem SAKA