1992’de Kozlu grizusunda şehit olan 263 şehit madenci anısına yazılan “Göçük” isimli oyunu sergiliyorlar

(İHA) - Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan mahkumların oluşturduğu 'Arda' tiyatrosu turnelerine başladı. 
Bartın Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işbirliğinde oluşturulan ve mahkumların rol aldığı 'Arda' tiyatrosu turnelerine başladı. İlk oyunlarını Bartın Kapalı Cezaevi'nde sahneleyen mahkumların ikinci adresi Karabük oldu. Karabük T Tipi Cezaevi'nde, 3 Mart 1992'de Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki grizu patlamasında hayatını kaybeden 263 madencinin anısına yazılan Göçük isimli oyunu sahneleyen mahkumlar izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Sahneye çıkan ve maden ocağında göçükte kalan beş madencinin kurtarılmayı beklerken geçirdikleri zamanı sahneleyen mahkum ve hükümlülerin performansı izleyenleri gözyaşlarına boğdu.
Bartın Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürlüğü’nde yatan F.D. isimli mahkumun oğlunun adını verdikleri tiyatro grubunun turnelerine diğer illerde devam edeceğini söyleyen tiyatro grubu yönetmeni Metin Aydeniz, 2 aylık kursun ardından sahnelenen oyunun beğenilmesinden memnun olduklarını söyledi.

"TİYATRO İLE İLK KEZ TANIŞANLAR VAR"
Oluşturdukları grupla, hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılması ve sosyalleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Aydeniz şöyle konuştu: “Oyuncu arkadaşlarımızın emekleriyle güzel bir oyun ortaya çıkartmış olduk. Bu tür faaliyetler cezaevinde yatan arkadaşlarımızın kendilerine güvenlerini artırıyor. Oyunda sahne alan arkadaşlarımızın daha önce bu konuda hiçbir deneyimleri bulunmuyor. Aralarında tiyatro izlememiş olanlar bile var. Ama buna rağmen çok güzel işler çıkartıyorlar. Oyuna hazırlanmak için odalarında bile prova yaptılar. Emekleri sayesinde güzel bir oyun oluşturmuş olduk.”