5 ay önce Çin’ in Wuhan kentinde tüm dünya’ nın yakından izlediği bir vaka meydana geldi.
Covid19 ismi verilen bu virüs;  salgın öncesindeki 18 covid ailesinin karakteristliğinin dışında; sindirim sistemi değil solunum yollarını etkiliyor ancak daha da ilginci ilk defa insanlarda yayılım gerçekleştiriyordu.2019 sonunda herkes bu konuya artık vakıf olmuştu.
Virüs mutasyonla geçirmiş; bulaşılabilirliği yüksek; öldürücü bir etkisi var ve biz bunu Çin’ den gelen haberlerle anlık izliyorduk.
İzliyorduk dedim çünkü sadece izledik.
Hükümet  defalarca uyarıldı, özelikle ilk resmi uyarılar  Zonguldak’lı vekil Deniz Yavuzyılmaz tarafından yapıldı. Sözde kalmasın lütfen tamamını paylaşmak isterim.
Lütfen okuyun TBMM resmi sitesinde hepsinin kaynağı herkese açık.
Ocak 2020’ de,  Sağlık Bakanına 7 soru soruldu, bakanlığın yanıt vermeye değer bulmadığı sorular;


Öyle ya , memleket sevdası, yetmedi bir daha sordu Zonguldak Vekili


Sanki tüm sorulara yanıt alabilmiş gibi bir daha sordu vekil Deniz Yavuzyılmaz
Hükümet sorulara yanıt vermemeye dursun, başka durumlarda dikkat çekmeye başladı, korona gelecek artık kabüllendik, çünkü sorular yanıtsız kaldı. Sonrası ne olacak dedi ve yine sabırla sordu vekilimiz;


         



 
Sevgili okuyucular, değerli hemşehrilerim ve Zonguldak dışında hem gazeteyi hem de beni takip ettiğini bildiğim dostlarım.
Hiç bir şey ne yazık ki tesadüf değil. Ülkemizin zor ancak birlikte hareket edersek, hatta hareket etmeyip #evdekalma ‘ yı başarabilirsek çözebileceğimiz bir durum karşımızda.
Yukarıdaki bilgi ve belgeleri övünerek değil, üzülerek paylaşıyorum. Ama herkesin artık biraz fikri sahibi olmasıda gerek.
Bu sorulara yanıtı hep bir ağızdan sormadık, seslendirmedik.  Bizi temsil etsin dediklerimizin de sesi çıkmadı. Sesi çıkanı biz duymadık.
Tüm hepsini bir kenara bırakıp, umutla özellikle her gün artan vakalarda ne yazık ki yaşlı ve kronik hastalıkları fazlaca olan şehrimizi bir an önce kurtarmamız gerek.
Mecbur olmayan evinde kalsın lütfen, bu zamanı vakit buldukça okuyarak geçirelim.
Size yukarıda birçok kaynak sundum. En azından olan bitenden haberiniz olur. Parti bağımsız eliniz vicdanınızda olsun ve böyle okuyun lütfen.
Çalışma hayatının tamamına yakınında kriz yöneten biri olarak; sınıfta kaldığımızın tablosudur yaşadıklarımız. Akşamları yayınlanan vaka tabloları içimizi acıtıyor.
Umarım bir an önce ortak akıl, siyasi parti bağımsız her düşünceye değer vererek, saygı ile yaklaşıp ülkemizi  bu iletten kurtarmaya karar verir büyüklerimiz.
*Yazımı bitirmeden önce Vali Erdoğan Bektaş’ ın aldığı ilçeler arası geçişleri durdurma kararı doğru ve desteklenmesi gerekir, lütfen Zonguldak halkı özelikle emniyet personelini daha fazla yormasın. Elbet emniyette önlemleri alınıyordur ancak zaman birbirimizi yorma değil destek olma zamanı. Her olayda izinleri kesilen sağlık emekçileri ve emniyet personeline ayrıca teşekkürler ve şükranlar sunarım. Memleket sizlere emanet.
Sağlıkla kalın.