A Haber açıkladı: 17 il daha Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) kapsamına giriyor

Zonguldak da masada

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi hareketlilik sürüyor. Son dakika haberine göre 30 büyükşehirde anlaşan cumhur ittifakı 17 ilde daha anlaşma sağladı. İşte AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu cumhur ittifakının uzlaştığı o 17 ili seçimler öncesi son gelişmeleri A Haber muhabiri Levent Eke canlı yayında açıkladı. Buna göre 17 ilin içinde Zonguldak da var.

İŞTE O AÇIKLAMALAR…

“Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz arasında çalışılan yerelde ittifak çalışmasında artık sona gelindiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İki ismin çalışmasında ittifak konusu ete kemiğe büründü.

30 büyükşehrin dışında 17 ilde daha uzlaşı sağlanmış durumda. Yani Cumhur ittifakı toplam 47 ilde hayata geçecek.

Nasıl olacak? Bunu da açıklayalım:

Kırklareli ve Iğdır’da AK Parti aday çıkarmayacak, MHP’ye bırakacak. Diğer 15 ilde ise Ak Parti’nin adayı gösterilecek. Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Ağrı, Bitlis ve Tunceli’de Ak Parti’nin adayı Cumhur ittifakının adayı olarak gösterilecek.

Millet ittifakında bulunan ancak Cumhur ittifakının kazanma şansının yüksek olduğu Burdur, Giresun, Çanakkale de Cumhur ittifakı ortak adaya dönmüş durumda.

Yine burada masadaki bazı illeri zikretmemiz gerekiyor:

Zonguldak, Yalova, Sinop, Kütahya ve Tokat’ta da Cumhur ittifakının seçim yarışına tek adayla girmesi nerdeyse kesinleşmiş gibi görünüyor.

İttifak yapılmasına kesin gözüyle bakılan Karsta ise ittifak çıkmadı. Çoklu aday formülü öne çıktı.”