İl kongresi öncesinde kılıçların çekildiği AKP’de İl ve Merkez İlçe başkanı ile Milletvekilleri ve belediye başkanları arasındaki fay hattı her geçen gün daha da derinleşiyor. Özsüt’ten partiyi yönetmeye çalışan Milletvekili  Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve beraberindeki grup İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’e açık bir tavır aldı. İstedikleri ismi İl başkanı yapamayınca Genel Merkezin atadığı Zeki Tosun’u adeta tanımayan muhalifler İl ve merkez ilçe başkanını yanlızlaştırmaya çalışıyor. Partiyi ikiye bölen çatışmanın perde arkasında Zeki Tosun’un muhtemel Milletvekili adaylığının yattığı öngörülüyor. 






MAZBATAYA GELMEDİLER
AMA ANKARA’YA GİTTİLER

İl Başkanı Zeki Tosun’un mazbata törenine özellikle gitmeyen Milletvekili ve belediye başkanları dün bazı temaslar için Ankara’daydı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden AKP Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ve Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’nun yanında parti yönetiminden hiç kimse olmayışı dikkat çekti.  

TOSUN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Aynı saatlerde AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Gökçebey İlçe Başkanı Erkan  Soner Kodaman ve yönetim kurulu üyesi Arif Öztürk ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. İl kongresi öncesinde “Yeniçeri hareketi” tarafından aleyhinde yaptırılan haberler, mazbata töreninin sabote edilişi ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın ortak whatsapp grubundan protesto amaçlı çıkarak rest çekmesiyle ilgili şuana kadar konuşmayan İl Başkanı Zeki Tosun’un Genel Merkeze nasıl bir rapor sunacağı merak ediliyor. (Halkın Sesi)