3 dönemdir CHP ve AKP’den başka parti yokmuşçasına bir politika yürütüldüğünü belirten Ayan, Zonguldak’ta tahterevalli siyaseti yapıldığını savundu.

Partilerinden şuana kadar 9 aday adayının başvurusunu yaptığını belirten Ayan, “Zonguldak’ın çok kritik ve iyi yönetilmediği şu dönemlerde MHP’den bende varım diyen bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Böylesi dönemler samimiyet dönemidir. Zonguldak için her geçen gün yeni bir iddiayı ortaya atıyoruz. AKP Zonguldak’ı iyi yönetemediği gibi böyle giderse Zonguldak köye dönüşecek. MHP, halkın evet diyeceği bir liste oluşturarak 3 milletvekili çıkarmaya hazırlanıyor. Zonguldak’ta alışıla gelmiş bir siyasi kültürü oluşmuş. Bir tahterevalli siyaseti yapılıyor.  Tahterevalli bir tarafında CHP, diğer tarafında AKP var.  Bu 2 parti Zonguldak’ta başka parti yokmuşçasına birbirleriyle paslaşarak 3 dönemdir bir politika yürütüyor.  Bu nedenle MHP olarak hep iddialarımızı ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Böylesi bir dönemde MHP’nin Zonguldak’ta 3 milletvekili çıkarması bir tesadüf olmayacak” dedi.

Ereğlili İşadamı ve Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, müracaat dosyasını İl Başkanı Hamdi Ayan’a teslim ederek, bu yolda kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.