DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Zonguldak'taki ikinci gününde vatandaşlarla buluştu.

İlk olarak sabahın erken saatlerinde seçim otobüsüyle DSP Zonguldak İl Başkanlığı binasının önüne gelen Önder Aksakal, kendisini bekleyen partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Çok sayıda basın mensubunun da bulunduğu karşılamadan sonra Aksakal, kalabalık bir grup ile Soğuksu'dan başlayarak tüm merkez çarşısını dolaştı. Halkın arasına karışıp esnaflar ve yoldan geçen vatandaşlarla sohbet eden Aksakal, DSP Zonguldak belediye başkan adayı Nurhan Başoğlu ile birlikte seçim için destek istedi.

Vatandaşlar, Aksakal'ın bu anlamlı ziyaretinden dolayı çok memnun kaldıklarını dile getirdiler. Çarşı turundan sonra partililerle birlikte il başkanlığı binasına gelen Önder Aksakal, burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasında, Türkiye genelinde 433 seçim bölgesinde aday çıkardıklarını belirterek "81 il merkezinde ve büyük şehirlerde çok ciddi şekilde çalışıyoruz. Bugün burada belediye başkan adayımız ve genel başkan yardımcımız sayın Nurhan Başoğlu'nun çalışmalarına destek vermek ve Zonguldaklılar ile sorunları yerinde irdelemek amacıyla bulunuyoruz.31 Mart seçimleri, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir öneme sahiptir. Burada bulunmamızın sebebini sadece duygusal açıdan değerlendirmek hata olur. DSP'nin varlık sebebi olan, işçinin ve emekçinin hak mücadelesinden doğan bir parti olarak Zonguldak'a ayrı bir önem verdiğimiz aşikardır. Genel başkanlık yaptığım dönemde 3 kere Zonguldak'a geldim ve bu süre zarfında hiçbir şeyin değişmediğini gördüm. Bu durum bizi son derece üzdü. Zonguldak üretimin çokça olması gereken bir yer. Potansiyeli çok yüksek. Fakat 2002'de iktidarı teslim ettiğimizden beri taş kömürü işletmelerinde çalışan işçi sayısının 16.000'lerden 7.000'lere kadar düşmesi Zonguldak ekonomisinin nasıl bir batağa sürüklendiğinin göstergesidir. Sadece üniversitede öğrencilerin katkılarıyla Zonguldak gibi bir bölgenin ekonomisinin kalkınması mümkün değildir".                                     

 "Cumhuriyetkent umudun projesi" 

Başkan Aksakal, geride bıraktığımız 17 yılda cumhuriyetin bütün değerlerinin örselendiğini gözlemlediklerini belirterek "Bunun için bir seçim bildirgesi hazırladık. İsmi "Cumhuriyetkent umudun projesi". Bütün belediye başkan adaylarımız, bu bildirgesi belirttiğimiz 10 temel konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Toplumumda insanların birbirine olan sevgi ve saygılarının bitme noktasına geldiğini gözlemliyoruz. Bu doğrultuda "Sevgikent"lerini kurmamız gerekiyor. Halkın doğrudan yönetime katılması için "Halkkent"leri, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden hareketle "Yenikent"leri ve yine aynı şekilde Doğalkent, Üretkent, Hukukkentleri oluşturmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili projelerimizi hazırladık. Onlarla da geliyoruz.                                                     

 "DSP Türkiye'nin gerçek ana muhalefeti olacaktır"                                 

 "Umuyorum 31 Mart'tan sonra Türkiye'nin en gerçekçi siyasetini ve muhalefetini yapan DSP, parlamentoda da önemli bir yapıyı yönlendirecek, iktidarın yanlış çalışmalarına doğru yön vermek adına çalışmalarını sürdürecektir".                                               

  Önder Aksakal, basın toplantısının ardından Ereğli'ye ve ardından da Alaplı'ya gitmek üzere yola çıktı. Aksakal, Zonguldak'ın ardından Diyarbakır'a giderek seçim gezilerine devam edecek.