Aşkar, istifa dilekçesini ve rozetini Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara’ya teslim etti. Bir gazetecinin “Aday gösterilirseniz kaçıncı sıradan aday gösterilmeyi bekliyorsunuz?” sorusuna cevap veren Aşkar, “Biz yola çıkarken kaçıncı sıra olacak, listeye girecek miyiz, giremeyecek miyiz diye konuşmayız. Eğer Zonguldak’ta arkanızda böylesine gönül vermiş bir kitle ve nasibiniz varsa seçilebilecek yerde olursunuz.” dedi.

Memur-Sen İl Temsilciliği binasında Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve kutsal mücadelesine arkadaşlarının, teşkilatının ve ailesinin desteğini alarak siyaset sahnesinde sorumluluk almaya karar verdiğini söyleyen Aşkar, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Her zaman mensubu ve üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Memur-Sen başkanlığından ayrılırken şunu özellikle bilmenizi istiyorum ki görevler ve görev yerleri değişir ancak inançlara ve değerlere hizmet hiç bitmez. Bu sebepten bugünkü istifamı bir veda değil, yeni bir başlangıç olarak görmek gerekir. Bu başlangıç, sendikal mücadelemizde defalarca dillendirmekten kaçınmadığımız genelde millete, özelde ise şehre ve şehrin iç dinamiklerine yapılacak bir hizmet başlangıcıdır. Yıllardır örgütlü gücün ve örgütleşmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu her zeminde vurguladık. Biz sendikacılığımıza başlarken, sağa sola bakmadan, ‘ben varım’ demeyi ama bireysel olarak değil, örgütsel olarak varım’ demeyi ilke edindik. Memur-Sen Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olurken 8200 üye ile Zonguldak'ın da en büyük sivil toplum örgütü olduk. Katsayı adaletsizliğine son veren, başörtüsünü yeniden özgürlükle tanıştıran, kamu görevlilerini toplu sözleşme hakkıyla buluşturan, vesayetin bütün retoriklerine karşı demokrasinin pratiklerini öneren bir Memur-Sen duruşunun Zonguldak'taki liderliğini üstlendik. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen bizim için dünyevi ve maddi kazançları elde etmenin merkezi olmadı, olamazdı. Sendikacılığımızı, sivil toplum örgütçülüğümüzü bir yandan Zonguldak'ımızın mütedeyyin insanlarını özgürlüklerine vurulmuş prangalarından kurtarmak, milletimizin büyük bir kısmını yok sayan ötekileştirme çukurlarını kapatmak, kadim kardeşliği hâkim kılarak kucaklaşmak için kullanırken, diğer yandan da insanlığın mazlum ve mağdur kitlelerinin yardım eli olmanın, zulme ve zalime direnişin merkezi yaptık. 27 Nisan e-Muhtırasında şehrimizde tek basın açıklaması yapan sivil toplum örgütü olmamız, 4+4+4 eğitim reformunun fikir babası ve uygulayıcıları olmamız, katsayı adaletsizliğine gür bir seda ile ses çıkarmamız, kamuda kılık-kıyafet devrimi ve kamuda başörtüsü serbestliği noktasında şehrimizde yüz yirmi bin imza toplamamız ilk aklımıza gelenlerdir. Bu kutsal mücadelenin siyaset kulvarında da devam etmesi gerektiği düşüncesini arkadaşlarımla, teşkilatımla ve desteğini her an yanımda hissettiğim ailemle istişare ederek Yeniden Büyük Zonguldak adına, bizim için yeni bir kulvar pozisyonundaki siyaset sahnesinde sorumluluk almaya karar verdim. Bu çerçevede milletvekili aday adayı olarak sivil toplumdan sivil siyasete geçiş yapma kararı almış bulunmaktayım. İstişare sonucunda alınan bu kararın şehrimiz, milletimiz, ülkemiz ve dünya mazlumları için hayırlara vesile olmasını, hayırlı hizmetlere kapı aralamasını temenni ediyor, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'deki görevlerim süresince dostluktan öte bize kardeşliklerini gösteren büyük Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Allah, hepimizi kendi hükmünün icrasına vekil kılsın. Allah yâr ve yardımcımız olsun.”

Kamuran Aşkar, basın açıklamasının ardından istifa dilekçesini ve rozetini Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara’ya teslim etti.

KARA, “SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ise, konuşmasında Kamuran Aşkar’a başarılar dileyerek şunları söyledi:

“Bazı isimler vardır ki o isimlerin yetiştiği şehirleri şanslı saymak lazımdır. Peygamberler şehri Urfa için Akif İnan neyse, Konya için Necmettin Erbakan neyse, İstanbul için Recep Tayyip Erdoğan neyse, Zonguldak için de Kamuran Aşkar odur. Kamuran Aşkar’ı tek kelimeyle inanmış adam olarak tanımlamak en doğru tanımdır. Kamuran Aşkar, meslek olarak eğitimci, çalışan olarak sendikacı, sendikacı olarak bir lider, yardım derneklerinde fakirlerin ümidi, meydanlarda tüm mazlumların sesi olmuştur. Memur-Sen olarak bizler, Kamuran Başkan’ımız seçilse de seçilmese de sonuna kadar yanında olduğumuzu deklare ediyor, başkanımızdan bu camianın her zaman yanında olduğunu bilmesini istiyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun.”

AŞKAR, “HANGİ GÖREV VERİLİRSE YAPARIZ”

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Aşkar, bir gazetecinin “Aday gösterilirseniz kaçıncı sırayı bekliyorsunuz?” sorusuna, “Hazemşah Hükümdarı’nın bir sözü var. Biz sefere çıkmakla emre olunduk diyor. Biz yola çıkarken kaçıncı sıra olacak, listeye girecek miyiz girmeyecek miyiz, diye konuşmayız. Biz yola çıkarız, ondan sonrası teferruattır. Yola çıktıktan sonra bizim geldiğimiz misyon bellidir ama şuna inanıyoruz: Eğer Zonguldak’ta arkanızla böylesine gönül vermiş bir kitle ve nasibiniz varsa seçilebilecek yerde olursunuz. Bizde istişare en önemli unsurdur. İstişare yaparken sırayı düşünmeyiz. Biz hizmete talibiz. Zonguldak’ta birikimimiz ve tecrübemizle Zonguldak’ı bir adım daha öne taşıma noktasında bu işi yapabileceğimize inandığımızdan dolayı bu yola çıktık. Bize hangi görev ve sıra verilirse verilsin biz o sırada gideriz ve çalışır.” diye cevapladı.