İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin  meclise sunulan kanun teklifinin kabulünü istedi.

Erkmen, açıklamasında şunları söyledi:

Gençlerimiz için üniversiteye yerleşmek kadar en büyük sorunlarından biri de okuyacağı kentte barınma problemi olduğu açıktır. Gerek ilimize okumaya gelen, gerekse başka şehirlerde okumaya hak kazanan gençlerimiz ve aileleri için bugünlerde en önde gelen sorunun barınma sorunu olma gerçeği ile yüz yüzeyiz. Tabi ki bunda en büyük neden devlet yurtlarında yaşanan kapasite yetersizliğidir. Özel yurtlar bir seçenektir ancak ailelerin maddi durumu ve de gittikçe zorlaşan, hayat pahalılığı nedeni ile her ailenin bunu karşılamaya gücünün yetmemesi de yine yaşadığımız bir gerçektir. Türkiye'de çalışanların %70'inin asgari ücret ortalamasında maaş aldığı bir ortamda aileler kara kara düşünmektedir.

İşte bu açıdan İYİ Parti, barınma sorununun çözümünde gençlerimiz ve ailelerinin yanında olduğunu Denizli milletvekilimiz Yasin Öztürk'ün verdiği kanun teklifi ile göstermiştir. Umudumuz iktidarı oluşturan partilerin de kanunu destekleyerek Ekim ayında kanunlaşmasıdır. Kanun teklifine göre:

"Ailesinin yaşadığı şehirde ikamet etmeyen ve başvurduğu halde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın veya kaydolduğu üniversitenin kendi bünyesindeki yurtlarına yerleştirilemeyen öğrencilere kamu yurtlarında barınma imkanı sağlanana kadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan 1 öğrencinin devlete 1 aylık maliyeti tutarında beslenme ve barınma yardımı aylık olarak ödenir. Bu yardım her türlü vergi ve harçtan muaftır." diye teklif getirilmiştir. Yüksek öğretim kredi ve yurtlar kurumu kanununda yapılacak bu değişikliğin kabulünü bekliyor, kamuoyunun taktirine sunuyor, bütün öğrencilerimize ve ailelerine yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, yalnız kayıt zamanı değil öğrenim hayatları boyunca yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Saygılarımızla.