Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak Meclisi bir basın açıklaması yaparak okullardaki dinci baskıya karşı bir eylem gerçekleştireceklerini açıkladılar.

Bu konuda yapılan açıklamada özetle şöyle dendi:

Çocuklarımız ve geleceğimiz görünmemiş bir saldırı altında!

Çocuklarımızı okula, hurafeler öğrensinler, körpe beyinleri korkularla çarpılsın, ortaçağ tezgahlarından geçsinler diye değil;  Bilimsel düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanmanın kazanımlarını deneyerek öğrensinler diye gönderiyoruz.

AKP, kendi güdümünde gerçekleşen Eğitim Şurası kararlarına dayanarak şimdi zorunlu din derslerini anaokullarına indirmeye ve tüm okulların imam hatipleştirilmesinde yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Buna izin vermeyeceğiz!

Zorunlu din derslerine ve okulların imam hatipleştirilmesine  “HAYIR” demek için 13 Şubat 2015 Cuma günü çocuklarımızı okullara göndermeyeceğiz.

İlk, orta ve lise eğitimini kapsayan boykotu, halkın bugüne kadar görülmedik dayanışmasını örgütleyerek başaracağız.

Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur. Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir. Bu yüzden 13 Şubat Cuma günü saat 12.30’da Madenci Anıtı’nda buluşuyoruz. Çocuklarımızın geleceğini karanlığa teslim etmeyeceğiz.