Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, merkez ve ilçe teşkilatlarında son zamanlarda yaşanan görevden alma, ihraç ve istifa olaylarını değerlendirerek seçim zamanlarında böyle olayların yaşanmasını normal olduğunu öne sürdü.

Ereğli’de ki istifaların bir organize hareket olduğunu ileri süren Furat “Partiyi küçük düşürme hareketidir. Bunun altında başka bir amaç var. Biz bu amacı biliyoruz. Hepsinin üst üste gelmesi tesadüftür. CHP her zaman Zonguldak’ta var olan ve iddialı bir partidir. Bize güvensinler, inansınlar, en demokratik şekilde süreci geçirmeye gayret ediyoruz. Bize inananların yüzünü kara çıkartmayacağız” şeklinde konuştu.

“BUNLAR SEÇİM DÖNEMLERİNDE YAŞANAN NORMAL OLAYLAR!”

“Seçim dönemlerinde genel merkezlerimizin de yaşadığı bir süreçtir. Partisinde belediye başkanı ve ya belediye meclisi olamayacağını gören arkadaşlar yeni arayışlar içerisine giriyorlar. Bunlar seçim dönemlerinde gerek bizim partimizde, gerekse diğer partilerde yaşanan olaylar, onun için biz bunu normal karşılıyoruz. İstifalar, ihraçlar, görevden almalar olmasın istiyoruz. Ereğli’de ki arkadaşların ihraç edilmesiyle ilgili disiplin kurulumuz bir karar verdi. Açıktan AKP’li belediye meclis üyelerini destekledikleri için bu konuyu disiplin kurulumuz değerlendirdi. İstifalar henüz daha ilçe yönetimine gelmemiş. Onun için bu başlayan süreçte de arkadaşlar ihraç edildi. Yine Ormanlı Belediye Başkanımızın istifasıyla ilgili basın açıklaması geçti. Biz de ilçe başkanından bu konuyla ilgili bilgi aldık. İlçe yönetimimiz ve belediye başkanımızın uyumsuzluğu söz konusuydu. Belediye başkanımız her ne kadar 4 seneden beri CHP’de siyaset yapsa da tam adapte olamadı. Dün gelinen noktada bir başka partiye gitmemek kaydıyla istifa ettiğini söyledi. Tahmin ediyorum ki, istifa ettiğine göre büyük bir ihtimalle başka bir partiye gidecektir.”

“PARTİYE EMEK VERMİŞ ARKADAŞLARIMIZIN YAPMASINA ÜZÜLÜYORUM”

“Yine Merkez İlçe Başkanımız Tarık Coşkun’la ilgili genel merkez ayağı kaldı. MYK bu konuda nihai ve kesin kararı verecek. Bunlar normal şeyler, bizim elimizde olmayan şeyler. Örgütlerin, ilçe başkanlarının, belde başkanlarının elinde olmayan şeyler, örgütte bir takım sıkıntılardan kaynaklanan şeyler değil. Yüzde yüz örgüt işleyişiyle ilgili sıkıntılardan kaynaklandığını söyleyemeyeceğimiz bir durum söz konusu. Yani seçim dönelerinde her siyasi partinin yaşadığı rutin olaylardır. Bunların hepsi bir tesadüftür. Meclislerde son komisyonlar seçildi. Komisyon seçimlerinin verdiği sıkıntılar da oluştu. Ereğli’de komisyona seçilmeyen arkadaşlar AKP’yi desteklediği için kavga gün yüzüne çıktı. Teşkilat olarak zamanla çalışarak eksik gördüğü olayları tolore edeceğiz. Üyeliklerle ilgili bir sıkıntımız yok. Ama yüzde yüz partinin yönetimlerinde çalışmış insanların genellikle AKP’ye üye yaparak, üyeliklerinin düşürülmesi bizde manidardır. Genel olarak organize bir şey bu..Ereğli’de ki arkadaşların istifaları aralıklarla yapılması bir organize harekettir. Partiyi küçük düşürme hareketidir. İstifa edebilirsiniz ama böyle zamana yayarak yapılan hareket partiyi küçük düşürür. Bunu kafana koyduysan hemen istifa edersin. Bunun altında başka bir amaç var. Biz bu amacı biliyoruz. Geçmişten beri partiye emek vermiş arkadaşlarımızın yapmasına üzülüyorum.”

“CHP HER ZAMAN ZONGULDAK’TA VAR OLAN VE İDDİALI BİR PARTİDİR”

“Mümkün olduğu kadar partide bütün işleyişleri çalışarak rutin hale getirmeye çalışacağız. Eksiklerimiz var, bu eksiklerimizi gidererek önümüzdeki süreçte genel merkezin de katkısını arkamıza alarak seçime tam teşekküllü, tam kapasite hazırlanarak çalışmalara başlatacağız. Beldelerde ve ilçelerde Danışma Kurulu Toplantıları yapacağız. Danışma Kurullarında aday tespit etme yöntemlerini uygulayacağız. Herkesin düşüncesini alarak halkın benimsediği, halkın kabul ettiği adaylarla yola çıkacağız. CHP her zaman Zonguldak’ta var olan ve iddialı bir partidir. Aynı iddiamızı sürdüreceğiz. Merkez, bütün ilçe ve belde belediyelerinde iddialıyız. Bize güvensinler, inansınlar, en demokratik şekilde süreci geçirmeye gayret ediyoruz. Bize inananların yüzünü kara çıkartmayacağız.”

(Öznur GÜNEŞ)