İstifayla boşalan CHP Gökçebey İlçe Başkanlığına talip olan Sadi Uyar, Parti içi demokrasinin işlemesi gerektiğine vurgu yaptı

“CHP İKTİDARINDA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

CHP Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan’ın istifasıyla boşalan koltuğa kimin atanacağı merak konusu oldu. CHP’nin Gökçebey’deki kurucu İlçe Başkanı Sadi Uyar, kendisine görev verilmesi halinde partisine ilçe başkanı olarak ta hizmet edeceğini söyledi. Uyar, “Cumhuriyet Halk Partisi Gökçebey ilçe başkanı istifa etmiştir. Eğer Partim bana bir görev verirse ben her şekilde bu göreve hazır olduğumu bildirmek isterim. Partimin kararının arkasındayım. Partim bu arada kimi ilçe başkanı gösterirse o yine benim başkanımdır saygı duyarım. Çünkü zaman birleşmeden yanadır, tek gayemiz partimizi iktidara taşıyabilmektir. Bu anlamda üstüme düşen ne görev varsa onurla yaparım” dedi.

Kendisinin 1992 yılında dönemin İl başkanı Av. Ali Osman Odabaş ve Bartın il Başkanı Hasan Akyol’un direktifleriyle CHP’nin kurucu ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatan Sadi Uyar, son günlerde İlçede konuşulan olaylar üzerine orunlu bir açıklama yapmak durumunda kaldığını söyledi. İlçede bazı kesimlerin İl Başkanlığını özellikle arayarak kendisi hakkında gelişi güzel yorumlar yaptığını ve tüm bunlarında ardında olan güçleri bildiğini söyleyen Sadi Uyar, “Dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partisinde bugün de yolumuzda devem ediyoruz” dedi.

Uyar, Geçmişte yaşanan olaylara vurgu yaparak yaptığı açıklamasında, “Dostoyevski’nin dediği gibi “Sırf kalp kırmamak, kendime yakışanı yapmak için cevap vermediğim herkes, kendini haklı zannetti” Şimdi onların aslında çokta haklı olmadıklarını biraz irdeleyelim istiyorum: CHP ilçe başkanlığından istifa edip partiyi ilçe başkansız bırakarak görevde olan CHP’li belediye başkanının seçimi kaybetmesine biz mi sebep olduk? Yerel seçimlerde CHP’li belediye başkanını ve il genel meclis üyesini beğenmeyip AKP’li belediye başkanına oyu veren biz miydik? Genel başkanımın Cumhurbaşkanı adayını beğenmeyip partiden istifayı biz mi ettik? Demokrasiden bahsedenler gibi kapı kapı dolaşıp delegenin oyuna ipotek mi koyduk?  Özgürlükçü ve çoğulcu Demokrasi hedefimiz deyip de Çoğunluk demokrasisinden yana değiliz bizler partiye şu gelmesin işte şunun ile konuşma diye avazımız çıktığı kadar bağıranlar biz miyiz? Cumhuriyet Halk Partisinden belediye meclis üyesi seçilince soluğu AKP binasında alanlarda biz değildik? Burada birçok örnekler sayabilirim bizim gayemiz Cumhuriyet halk partisinin yönettiği Türkiye’de ve ilçede yaşamak istiyoruz. Sizin bunu anlamanız zor. Cumhuriyet Halk Partisi Gökçebey ilçe başkanı istifa etmiştir. Eğer Partim bana bir görev verirse ben her şekilde bu göreve hazır olduğumu bildirmek isterim” şeklinde konuştu.

Sadi Uyar, açıklamasının son bölümünde “Parti içi demokrasiyi yaşatmak istiyorsak adil, dürüst ve ilkeli olmalıyız ve parti için çalışmak isteyenlerin önünü kesme çabasının demokrasiye vurulacak bir darbe olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Parti içi karalama kampanyasının partimize ne kadar zarar vereceğini öngörmeli bunun partimizi küçük düşüreceğini unutmamalıyız” dedi.