Halkın Sesi’nin haftalar öncesinde yazdığı Ali Uzun MYK’dan Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak çıkınca Parti Meclisi’nde kıyamet koptu.

CHP’de En “Uzun” Gece!

CHP’de kaos sürüyor… Aylardır süren tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Halkın Sesi’nin haftalar öncesinden duyurduğu “Ali Uzun” ismi dün yapılan MYK toplantısından “tek isim” olarak Parti Meclisi’ne gönderildi. 50 yıllık siyasi yaşamını sağ mücadelenin içerisinde geçiren, DYP Zonguldak eski Milletvekili, MHP ve AKP’den adaylık için adı geçen Ali Uzun’un adına uzun süre itiraz eden PM üyeleri yeni bir aday belirlenmesini istedi. 

SOSYAL MEDYA YIKILDI

Haberin ardından muhalifler sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Ali Uzun’un açıklanması halinde CHP’den çok sayıda istifa olacağını öne sürerek, Uzun isminin çekilmesini istediler. Diğer adayları destekleyen bazı PM üyeleri Zonguldak kararının ileri bir tarihe ertelenmesini talep ettiler. Ali Uzun, 80 ihtilali sonrasında cunta yönetimi tarafından Çatalağzı Belediye Başkanlığı görevine getirildiği için de aday adaylığı gündeme geldiğinde CHP tabanında kabul görmemişti.

CHP’NİN 70’LİK DELİKANLILARI!

Dünkü MYK toplantısında 72 yaşındaki Ali Uzun’un Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak, 74 yaşındaki Halil Posbıyık’ın ise Ereğli Belediye Başkan adaylığı için PM’ye gönderilmesi şaşkınlık yarattı. Bu iki isim PM’de onaylanırsa Posbıyık 79 yaşında, Uzun ise 77 yaşında 5 yıllık görev süresini bitirmiş olacak. Dün, sosyal medyada yapılan en büyük eleştiriler iki adayın yaşı oldu.  CHP tabanının en büyük kaygısı ise Ali Uzun’un bir süre sonra AKP’ye geçebilme ihtimali…

DİNAMİTİ YAVUZYILMAZ MI ATEŞLEDİ?

CHP’de Ali Uzun ismi krize neden oldu. Geç saatlere kadar devam eden Parti Meclisi’nde Ali Uzun’a itirazlar olurken, yaşanan kaosun arka planındaki ismin CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz olduğu öne sürüldü. Bazı aday adaylarının olmaması için özel çaba harcadığı bilinen Yavuzyılmaz’ın, Ali Uzun konusunda MYK’ya bastırdığı ve istediği sonucu çıkardığı bildirildi. Sosyal medyada Deniz Yavuzyılmaz’a yönelik eleştiriler yükselmeye başladı. Öte yandan bazı sol partiler, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada  CHP’nin Ali Uzun’u aday göstermesi halinde kesinlikle CHP’ye oy vermeyeceklerini söylediler.

EREĞLİ’DE GOLÜ YEDİ, TAHSİN ERDEM’E DİRENDİ

 

Dün gece geç saatlere kadar devam eden PM toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. Ali Uzun’a karşı gündeme gelen Tahsin Erdem ismine CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş şiddetle karşı çıktı. Tahsin Erdem ile Zonguldak seçimlerinin alınamayacağını öne süren Demirtaş, toplantı süresince ısrarını korudu. Ereğli’de ısrarla Erol Çivci’yi destekleyen Ünal Demirtaş, Halil Posbıyık MYK’dan çıkınca ağır bir siyasi mağlubiyet yaşamıştı. Ereğli örgütünde hiç bir karşılığı olmayan Ünal Demirtaş’ın Zonguldak adayında ısrar etmesi şaşkınlık yarattı.

DSP SOL OYLARA TALİP

Öte yandan CHP’nin sağ tandanslı Ali Uzun’u aday göstermesi sol bloğu parçaladı. Sol partilerin yanı sıra CHP’nin sosyalist oylarının kesinlikle yeni bir adrese kayması bekleniyor. Bu gelişme halen aday belirlemeyen DSP’nin ekmeğine yağ sürüyor. Adı adaylık için geçen Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’in yanı sıra sürpriz isimler arayan DSP, CHP’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. CHP’nin sağ kimlikli bir aday çıkarması halinde DSP’nin başkanlık yarışında iddialı bir isimle yola çıkmasına kesin gözüyle balkıyor.