Cumhuriyet Halk Partisi’nde Zonguldak Teşkilatını dizayn etmeye çalıştıkları iddiasıyla Haberal ailesine olan tepkiler çığ gibi büyüyor.

Haberal ailesiyle akraba olan Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal’ın aday gösterilme yöntemine tavır koyan bir grup partili, yarın Kilise Restaurant’ta düzenlenecek yemekte bir araya geliyor. Yarın(Pazartesi) saat 16.00’da başlayacak toplantıya, eski ve yeni CHP yöneticileri ile 22.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın’ın da katılacağı öğrenildi.

Toplantıya Haberal ailesine muhalif tüm partililerin davet edildiği belirtildi.

DAMAT YÖNETİME GİRDİ, ORTALIK KARIŞTI

CHP’de bir başka önemli gelişme ise geçtiğimiz Cuma günü yapılan il yönetim kurulu toplantısında yaşandı. Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal, İl Başkanı Hakkı Güney idaresindeki il yönetim kurulu toplantısına Haberal ailesinin damadı ile gelince kızılca kıyamet koptu. Bazı yöneticiler yönetim kurulu toplantısına hiçbir yöneticilik vasfı bulunmayan bir kişinin katılmasını siyasi nezaketsizlik olarak yorumladı. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Kemal Haberal da geçtiğimiz haftadan itibaren Zonguldak’a gelerek seçim çalışmalarına katıldı.

CHP tabanı Haberal ailesinin parti örgütlenmesine müdahil olmasından rahatsız. CHP kulislerinde il yönetimi ile başkan adayı Şenol Şanal arasında yaşanan gerginlik yüzünden Haberal ailesinin il başkanı Hakkı Güney ve yönetimini görevden aldırarak  ekarte etmeye çalıştığı bildirildi.