Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un görevden alınıp alınmayacağıyla ilgili bugün düzenlediği toplantıda Coşkun hakkındaki raporları hazırladıklarını ve genel merkeze gönderdiklerini açıkladı. Furat, açıklamasında şunları söyledi;

“Merkez İlçe Başkanımız Tarık Coşkun’un hakkında çıkan spekülasyonlarla ilgili genel merkezin talimatı üzerine bir rapor hazırladık. Raporu genel merkeze yolladık, Coşkun’un kendisine de takdim ettik. Coşkun, bugün Ankara’ya gitti. Kendisi itiraz hakkını değerlendirecek. Yapılan itiraz sonucu da Cuma günü genel merkezin verdiği kararla biz de kamuoyuna açıklama yapacağız. Genel merkezin değerlendirmesi daha da farklı olabilir.”

Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un görevden alındığı yerine getirilecek ismin kim olacağı sorusuna ise “Yalnız başkan alınırsa yönetimdeki arkadaşlar içlerinden birini seçecek. Arkadaşlar komple alınırsa kayyum atanıyor. Kayyum bir ay içinde merkez ilçeyi seçime götürüyor” şeklinde yanıt verdi.