CHP Mersin Milletvekili ve parti meclis üyesi Fikri Sağlar, Zonguldak’a gelerek il binasında partililerle buluştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem değişikliği hakkında açıklamalarda bulunan Sağlar, “FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı eğer aynı şekilde bir sistem kurmak isterdi.   -Çatal kazık toprağa girmez. O yüzden tek adama gidiyoruz. Seçimle gelecek seçimle gidecek- diyorlar. Ne zaman gidecek? 5 sene sonra… 5 sene içerisinde hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük yapıldığı zaman 5 sene bekleyeceksiniz. 15 senedir istediğiniz hiçbir şey olmadı mı? FETÖ hain darbe girişimini başarabilseydi. O da bugün aynı şeyi yapardı. FETÖ için Atatürk’ün resmini kaldırdılar. Bugün de aynı şekilde 1 TL’nin üzerinden Atatürk resmi kalkmış durumda… Dün verilen devlet madalyasında Atatürk’ün resmi ortadan kaldırıldı” şeklinde konuştu.

 

Parti il binasındaki ziyarete CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Eski il başkanları Halil Furat, Ertuğrul Loktuk, İL, Merkez ilçe, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra partililerde katıldı.

 

Demokrasinin en basit anlamıyla muhalefet ve iktidarın yan yana olduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, “Demokrasinin en büyük tarafı iktidar ve muhalefetin yan yana olmasıdır. Her an muhalefetin iktidar olma umudunun olabildiği yerlerde demokrasi vardır. Basit tanımı budur. Bizim protokolümüzde başbakanla ana muhalefet ortasında genelkurmay başkanı vardır. Şimdi artık genelkurmay başkanlığını cumhurbaşkanlığına bağladılar. Meclisin başkanı, başkanın vekili olmadığına gör; meclis başkanın hiçbir yerinde değildir” dedi.

“İMAN GÜCÜYLE SEÇİME GİDECEKLER”

İktidarın yeni anayasa ile ilgili -Başkanı ve başkan yardımcılarını meclis denetliyor- ifadelerinin yalan olduğuna vurgu yapan Sağlar, “Bu da başka bir yalandır! Yüce divan kim? Anayasa mahkemesi, kimden oluşuyor? 15 üyesinin 12 tanesini başkan seçmiş oluyor. Hepsi hikâye! Hiç söylenmeyen meseleye gelirsek; bugün başkanlık seçimi olsa ve mevcut başkan da adaylığını koysa, biz de aday olsak örtülü ödenek, devlet malı mülkü, vali, kaymakam hepsini harekete geçirecek ve karşı tarafın adaylarının hiçbir gücü olmayacak. Mevcut başkanın adaylığı karşısında iman gücüyle seçime gidecektir” ifadelerini kullandı.

“ABİDİK GUBİDİK DEVAM”

Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki düşünceleri sırasında ‘lüzumsuz’ sıfatını kullanan Mersin milletvekili Sağlar, “Başbakan demek zor galiba… Meydan meydan dolaşıp kendisinin ne kadar lüzumsuz bir kişi olduğunu anlatan bir insandır. Böyle birine nasıl başbakan diyeceğiz bilemiyorum? İstifa edip dolaşsaydı da başbakanlığın kötü olduğunu daha iyi anlatırdı. Dünya literatüründe başka bir kişi yoktur. Söylediği çok doğru, abidik diye söyledikleri bundan önce Davutoğlu’ydu. Birden başbakan oldu. Bu da Binali oldu. O da gubidik olarak devam ediyor” dedi.

“FETÖ’DE AYNISINI YAPARDI”

“FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı eğer aynı şekilde bir sistem kurmak isterlerdi” diyen Sağlar,  -Çatal kazık toprağa girmez. O yüzden tek adama gidiyoruz. Seçimle gelecek seçimle gidecek- diyorlar. Ne zaman gidecek? 5 sene sonra… 5 sene içerisinde hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük yapıldığı zaman 5 sene bekleyeceksiniz. 15 senedir istediğiniz hiçbir şey olmadı mı? FETÖ hain darbe girişimini başarabilseydi. O da bugün aynı şeyi yapardı. FETÖ için Atatürk’ün resmini kaldırdılar. Bugün de aynı şekilde 1 TL’nin üzerinden Atatürk resmi kalkmış durumda… Dün verilen devlet madalyasında Atatürk’ün resmi ortadan kaldırıldı” şeklinde konuştu.

“OYLARI SONUNA KADAR HELAL EDEBİLİRSİNİZ”

CHP Zonguldak milletvekillerinin mücadeleden bir an olsun ayrılmadığının altını çizen Sağlar, “Bu arada milletvekillerimiz Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’a verdiğiniz oyları sonuna kadar helal edebilirsiniz. Gerçekten çok çalışıyorlar. Mücadelenin içerisinden bir an olsun ayrılmadılar. İl ve İlçe başkanlarımızdan tutun da siz değerli yoldaşlarımıza kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Siz eğer bizim arkamızda durmasaydınız böyle güçlü hissetmezdik. Bu yeni bir kuva-yi milliye ruhunun oluşmasına sebep oldu. Sizden güç alıyoruz” diye konuştu.  

“TEK HEDEFİ BU ÜLKEYİ YIKMAK”

İktidarın tek hedefinin Türkiye’yi yıkmak olduğunu belirten Sağlar, “Bu ismi konmamış bir Kurtuluş Savaşıdır. 16 Nisan’da zaferin ortaya çıkacak olduğu gündür. Nedeni; O anayasa kabul edildiğinde AKP’nin grup sözcüsü Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın şöyle bir sözü vardır. –Bu şimdi kabul edilecek. Referandumdan sonra da ilk dört madde değişecek- demişti. Hayır diyenlere terörist diyorlar.  Asıl terörist bugün bu ülkeyi terörle, dünyanın bütün ülkeleriyle, insanları düşman haline getirendir. Cumhurbaşkanı dün açıkça ülke ve dünya yurttaşlarına meydan okumuştur. –Sokağa çıkamazsınız- dedi. Ruh sağlığıyla doğrudan ilişkili bir tehdittir. Yurttaşları tehdit edip, aşağılayan birine alışmış olabilir. Ancak demokratik devletler, buna alışmamışlardır. Şuanda Hollanda ve Avrupa ülkeleri çifte vatandaşlığından vazgeçmek ve azınlıkların haklarını ellerinden almaya yönelik kararlar vermeye başladı. Tek hedefinin bu ülkeyi yıkmak olan birisinin, sözleriyle o insanları da kötü duruma sokmasına müsaade etmeyeceğiz. 16 Nisan’da hep birlikte ‘hayır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BAŞI SAĞOLSUN”

AKP Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar’ın babasının vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerini ileten Sağlar, “AKP Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar’ın, saygıdeğer babası muhtar Cemil Ulupınar, vefat etmiş. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

“MECLİSİ OLDUĞU GİBİ FESHEDEBİLİR”

Basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Sağlar, Çanakkale tiyatrosunda çocukların fotoğraflarının tabutlar üzerine basıldığı gösteri ile ilgili meclise sundukları önergenin cevabını alamadıklarını belirterek, “Zaten cevabını almayı da ne kadar umut edeceğiz bilemiyorum. Soru önergelerinin cevapları bir yılı aşkın süredir yanıtlanmıyor. Hükümet aslında çalışmıyor. Parlamenter demokratik sistemde, gen soruyla, soru önergeleriyle, soruşturma komisyonuyla aslında iktidarı denetler. Eğer bu referandumda sonuç onların istedikleri gibi çıkarsa bizim artık soru sorma hakkımız var ama cevap alma hakkımız ortadan kalkıyor. Çünkü bakan meclise ve bana karşı sorumlu değil. Ertesi gün onun yerine başkası gelebilir. Bakanın yeri de garanti değil. Siz basın mensuplarının da işlerini yapması pek mümkün olamayabilir. Başkan lokantaları bırakın simitçileri de kapatabilir. Çünkü ruh sağlığında böyle bir tuhaflık var. Bir sabah kalktığında bu belediye başkanları da kim oluyor? Diyerek kapatma uygulayabilir. Muhtarları yıkabilir, köyleri birleştirerek… Sancak kurup başına birini geçirebilir. Yapamaz diyen yalancıdır! 100 bin imza ile başkanı düşürürsünüz demişti. Yalan! Aday gösterebilirsiniz. Meclisi olduğu gibi feshedebilir” diye konuştu.

“PADİŞAHA BİLE BÖYLE YETKİ VERİLMEDİ”

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yoktur. Çıksın desinler -böyle bir yöntem şurada var- ben siyaseti bırakacağım. Dünya’da buna, ‘Türk tipi’ sistem diyerek bizleri aşağılıyorlar aslında. Demokrasiyle alakası yok. Padişaha bile böyle yetki verilmedi.