CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çenberci İş Hanı’na taşınan CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. CHP İl Başkanı Ahmet Altun ile CHP Merkez İlçe Başkan Ebru Uzun’u makamında ziyaret eden Turpcu, “Oradaki bina statik ömrü tamamlanmıştır. Orası kentsel dönüşüme sokularak oradaki hak sahiplerinin yeniden modern yeni binada bizlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin de olacağı şekilde en kısa sürede yapılmasını umuyorum. Bu şekilde de ilçe başkanlığımıza yeni yerinde daha önceki başarılı çalışmalarını diliyoruz.” dedi.

“SORUMLU AKP HÜKÜMETİDİR”

Turpcu ziyaret sırasında konuşmasında ülkenin gündeminden düşmeyen terör sorununa değindi. Sorumlu olarak iktidarı gösteren Turpcu, AKP’nin terör konusunda yanlış politika izlediği belirterek, “AKP 2002’de iktidara geldiğinde terör sıfırdı. Komşularımızla da böyle sorunlarımız yoktu. Hükümetin başbakanı “komşularımızla sıfır” sorun diyordu. Maalesef bunlar 14 yılda ülkeyi getirdikleri durumda bize sundukları reçete teröre ‘alışmamız’ gerektiğini söylediler. Biz buna alışmayacağız. AKP’nin yanlış terör politikaları çözüm sürecinin içeriğinin boş olduğunu söyleyeceğiz. Bu durumun sorumlusu çözüm sürecinde PKK terör örgütünün silah yığmasını mühimmat yığmasını ve tahkimat yapmasını önlemeyen bu hükümettir.” ifadelerini kullandı.

“TTK’YA İŞÇİ ALINMALI”

Konuşmasında Zonguldak’ın sorunlarına da değinen Turpcu, Zonguldak’ta göçü durdurmaya yönelik bir çalışmanın yapılmadığını ifade ederek son olarak “Esas konu TTK’nın ayakta kalması ve kömürün çıkarılması için işçi alınmalıdır. Zonguldak’ta göçü durdurabilmek için TTK’nın ayakta kalması ve Filyos Projesi’nin hayata geçmesi gerekir. Zonguldak’ yapılacak yatırımların yanındayız. Bu konuda GMİS sessiz kalması hoş değil. Bunun çözümü AKP’lilerle yanak yanağa fotoğraf çektirmek değil.” sözlerini dile getirdi. (Aykut KARA)