CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kozlu Kavaklık mevkiinde yapımı devam eden camiye hilafet bayrağı asılmasına tepki göstererek, "Kozlu İlçemizin Kavaklık mevkiinde meydana gelen bu şuursuz girişim kim ya da kimler tarafından yapılmışsa, Anayasamızın belirttiği ve kanunlarımızda tanımlanan en ağır cezalar ile karşılık bulmalıdır! Aksi halde bir adım sonrasında telafisi mümkün olmayan daha büyük olaylarla yüzleşeceğimiz kesindir" dedi.

Uzun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu küstahlığın, saygısızlığın, vicdansızlığın, cehaletin, pervasızlığın, cüretin ve alçaklığın neresinden tutulur da sakince bir şeyler söylenebilir bilinmez. Ancak Aziz Vatanımız ve Şehitlerimizin hatırına derin bir nefes alıp sakince konuyu değerlendirmeye çalışalım.

                Bizler daha ana kucağında şanlı bayrağımıza yakılan türkülerle, ağıtlarla, şiirlerle tanışan Türk Milletinin evlatlarıyız. Göndere çekmek ve orada her daim dalgalandırmak adına yüzbinlerce şehit vermiş ve bugün de şehitlerini kara toprağa uğurlamaya devam eden Yüce Türk Milletinin çocuklarıyız!

                Aziz Vatanımızın, değil bir ilçesinde yapılan camiinin inşaatında en ücra köşesindeki tek bir çakıl taşında dahi Ay yıldızlı Bayrağımızdan başka bir bayrak dikilmesine tahammül edemeyiz. Her ne amaçla olursa olsun böyle bir girişim, istiklal ve istikbalimize yapılan bir saldırıdır. Bölünmez bütünlüğümüze vurulabilecek en hain darbelerden biridir! Bölücülüğün her türlüsü bizim için lanetlidir ve buna kalkışanlar asla hoş görülemez!

                Kozlu İlçemizin Kavaklık mevkiinde meydana gelen bu şuursuz girişim kim ya da kimler tarafından yapılmışsa, Anayasamızın belirttiği ve kanunlarımızda tanımlanan en ağır cezalar ile karşılık bulmalıdır! Aksi halde bir adım sonrasında telafisi mümkün olmayan daha büyük olaylarla yüzleşeceğimiz kesindir.

                Hilafet bayrağının gölgesinde serinlemek hayalinde olanlar açıkça bilmelidir ki sonu büyük hüsranlara çıkan bir yolda ilerlemektedirler! Umarız daha fazla ileri gitmeye kalkışmazlar! Yaşanan olay bir meczubun işi olarak asla görülmemeli ve arka planında ne varsa ortaya çıkarılmalıdır. Biz başta Sayın Valimiz ve Kozlu Kaymakamımıza vakit kaybetmeden açtırdıkları soruşturma için teşekkür ederiz. Konu tüm yönleriyle ele alınmalı ve Cumhuriyet Savcılarımız en hassas şekilde üzerine gitmeli, MİT ve Emniyet teşkilatımızla koordineli çalışma yürütüp, bu hain eylemi Türk Milleti adına karar verecek Mahkemelerimize intikal ettirmelidirler.

                Türkiye Cumhuriyetinin ilk vilayeti olma şerefini yaşayan ve nazarımızda mukaddes olan Zonguldak’ımıza çalınmaya çalışılan bu kara lekeye asla müsamaha gösterilmemelidir. Belli yerlerden aldıkları cesaretle din kisvesi altında her türlü şımarıklığı sergileyen küstah akıllara “bir dur!” demenin zamanı gelmiş de geçmektedir. Yerli/Milli olmak bu mudur? Kimin yerlisi ve kimin millisidir bunlar!

                PKK’sı bayrak çekmeye kalkar, YPG’si bayrak çekmeye kalkar, hükümet Barzanistan bayraklarının İstanbul ve Ankara hava alanlarında göndere çekilmesine izin verir, Suriye’lisi, Afganı bayrak çekmeye kalkar, talibanı, deaşı bayrak dolaştırır! Nedir bu arkadaş?" (Haber Merkezi)

                Hükümet derhal kendine çeki düzen vermelidir! Devleti bu şekilde tahrip etmeye kalkanlara gereken dersi en ağır şekilde vermeli, kanunların emrettiği şekilde en yüksek cezalarla cezalandırılmasını sağlamak adına gerekeni yapmalıdır!

                Gereğini; Talep ediyoruz, takip ediyoruz, bekliyoruz!