CHP Zonguldak Belediye Meclis Kontenjan Adayı Gürkan Gülay, MHP’den CHP’ye transferini Halkın Sesi’ne anlattı:

“Hepimizin Yönü Mustafa Kemal”

Son yerel seçimde MHP’den rekor bir oy alarak dikkatleri üzerine çeken genç politikacı Gürkan Gülay, CHP’ye transferini eleştirenlere Halkın Sesi aracılığıyla yanıt verdi. Bazı kesimlerin idelojileri aynı olmayan insanların bir araya gelmesini eleştirdiğine dikkat çeken Gülay, “Şahsım ve CHP’lilerin ideolojilerinin aynı noktaya baktığını söylemek isterim. Çünkü bizlerin ortak noktası ve ortak bakış açısı her yönü ile ilk Türk milliyetçisi olan Mustafa Kemal Atatürk’e çıkmakatadır” dedi.

Belediye hizmetlerinde insanların siyasi kimliklerinden ziyade yapabilecekleri ve şehre katkısının konuşulması gerektiğine vurgu yapan Gülay, “Sayın Şenol Şanal’ın heyecanına ortak olmak ve yapılabilecek hizmetlere katkı vermek benim içinde büyük bir gurur olacaktır. Zonguldaklı hemşehrilerimizin şehrimize yapacaklarımız için bize şans vermelerini arzu ediyorum.” şeklinde konuştu.

2014 yerel seçimlerinden sonra ara verdiği siyasete Şenol Şanal’ın teklifi ile döndüğünü, doğduğu büyüdüğü ve ekmeğini yediği şehre hizmet edebilmek için belediye meclis üyesi adayı olduğunu ifade eden Gülay, “Sayın Şanal’ın yapmak istediği projelere destek olmak ve bu hizmetlere katkı sağlamak için bu teklifi kabul ettim. Birbirinden kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımla oluşturacağımız ekip ruhu ile başkanımıza ve Zonguldak Belediyesine büyük katkımız olacağı kanaatindeyim. 31 Mart akşamı bu süreci başarı ile taçlandırarak Zonguldaklılara hizmet etmenin gururunu yaşamak en büyük arzumdur.” ifadesini kullandı.