Doğru Yol Partisi (DYP) 19’uncu dönem Milletvekili Ali Uzun'un yerel seçimler öncesi Ankara’daki ikametgah adresini Zonguldak’a aldırması manidar bulundu.

Yıllarca DYP’de siyaset yapan sonrasında MHP’den aday olamayınca bağımsız milletvekili adayı olan Ali Uzun şimdi CHP’den 74 yaşında belediye başkan adayı olmak istiyor. Ankara siyasi kulislerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimleri devreye sokan Ali Uzun aday olmak için MKY ve Parti Meclisi üyelerini markaj altında tutuyor. CHP Zonguldak eski Milletvekili, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın servetlerine servet katılmasında DYP iktidarında koordinatör olarak büyük rol oynayan ancak daha sonra ters düşen Ali Uzun’a parti tabanından çok büyük tepkiler olması genel merkezi kara kara düşündürüyor.

CHP’li seçmenler sağ partilerde siyaset yapan birini kabullenmelerinin söz konusu olmadığını belirterek, “İktidar yandaşı olmuş bir kişi CHP’ye yakışmaz. Daha önce AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır’a oy isteyen seçim çalışmalarına filen katılan Ali Uzun CHP’yi asla temsil edemez. Yarın bir gün sol ve sosyal demokrat eyleme destek vermez ve AKP’ye geçer. Böyle birini kimse başımıza dikta ederek aday yapamaz” dediler.