CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük'ü makamında ziyaret etti. Daha sonra Karaelmas mahallesi ve taksici esnafını ziyaret ederek destek isteyen Şenol, “Sorunları biliyorum. İlk 6 ayda bütün yolları asfaltlayacağız. Emniyet müdürlüğünün olduğu yere ‘battı – çıktı’ yaparak trafiği rahatlatacağız. Karaelmas mahallesini, Paris’in mahalleleri gibi yapacağız” ifadesini kullandı.

Ziyarette Şanal'a Millet İttifakı Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

"KATI ATIK BEDELLERİNDE %30 İNDİRİM YAPILACAK"

Ziyarette konuşan Şanal; Katı atık bedelleri ile ilgili sorunlarınızı biliyorum. Tabiki Gazipaşa caddesindeki dükkan ile Rat mahallesindeki dükkan aynı değil. Katı atıkla ilgili %30 indirim yapacağız. Bir komisyon kuracağız. Araştırma yapılacak.

"CANIMIZ YANDI"

Katı atık bedelleri konusunda canlarının yandığını belirten Küçük; "Esnaf arkadaşlarımız bu katı atık bedelleri konusunda yoruldular. Dilaver Mahallesinde ki kahvehane ile merkezdeki kahvehane aynı olmamalıdır. Sizde düzeleceğini söylediniz. Çıkmış olduğunuz yolda başarılar dilerim" dedi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal Merkez Taksi Durağı'nı ziyaret ederek taksici esnafı ile bir araya geldi.

Ziyarette Şanal'a Millet İttifakı Zonguldak Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

"ALTI AY İÇERİSİNDE ASFALTLANMADIK YOL KALMAYACAK"

Daha sonra taksici esnafı ile sohbet eden Şanal; "Biliyorum yollar konusunda sıkıntılarınız var. Doğalgaz çalışmalarının yüzde 80'i bitti. Göreve gelir gelmez 6 ay içerisinde bütün yollar asfaltlanacak. Bana güvenin bütün sıkıntıları beraber aşalım. Bakın diğer adaylar asfalt tesisini ağzına bile almıyor. Biz Asfalt tesisi ile belki yollarınıza gül dökemeyiz ama asfaltlanmadık yol bırakmayacağız. Sorunlara hakimim. Şampiyonlar Ligi gibi ekibimiz var. Zonguldak trafiğinin çözümü için tünellerin bitmesi gerekiyor. Emniyet Müdürlüğünün oraya yapacağımız battı-çıktı ile de trafiği biraz daha rahatlatacağız. Bu iktidarın Zonguldak'a bakış açısı farklı. Başka yere 1 yılda yapılan proje Zonguldak'a gelince 10 yıl sürüyor. Zonguldak'ı bu hükümet kendi haline bırakmıştır. Biz kendi imkanlarımızla bu şehri kalkındıracağız. Zonguldak'ın 5 yıl kaybetmeye tahammülü yok. Diğer adaylar görece gelip tecrübe ile bir şey yapması en az 4 yıl sürecek. Ama bizim tecrübemiz, mühendis oluşumuz ve 3 yıl Belediye Başkan yardımcılı yapmamız sebebiyle bu işin ustası benim. Siz hiç arabanızı tecrübesiz birine verir misiniz? Bu Zonguldak'a mühendis gerek" dedi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal Karaelmas Mahallesi'nde ev ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Şanal'a CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Millet İttifakı Zonguldak Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

"KARAELMAS MAHALLESİNİ PARİS'İN MAHALLELERİ GİBİ YAPACAĞIZ"

 

Karaelmas Mahallesinin kendisi için öneminden bahseden Şanal; "2014 yılında Belediye Meclis üyesi adaylığında seçim bölgesi olarak  Karaelmas Mahallesi'nde çalıştım. Karaelmas Mahallesinde çalmadık kapı bırakmadım. Eğer seçilirsem Karaelmas Mahallesi Paris'in bir mahalesi gibi olacak. Size söz veriyorum. Üreten bir belediye olacağız. Asfalt tesisi kurup yollarınıza belki gül değil ama asfalt dökeceğiz. Kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. 5 senede Zonguldak'ın sorunlarını çözeceğim. Asfalt tesini 3 milyon TL'ye kuracağız. Ama asfalta harcadığımız ücret yarı yarıya azalacak. Diğer belediyeleride bu işe dahil edip üreten bir Belediye olacağız. Diğer adaylar gece gündüz yol diyor. Yollarımız evet doğalgaz  çalışmaları nedeniyle bozuldu. Ama çalışmalar bitti. Diğer adaylar okadar yol diyor ki ama bununla ilgili projeleri bile yok. Su Zonguldak Belediyesi'nde çok pahalı algısı yaratmaya çalışıyorlar. Gidip Kozlu'ya bakın. Kozlu suyu bizden daha pahalıya kullanıyor. Türkiye ortalamasının altında ucuz su kullanıyoruz. Ama yine diyorum. Yeni tekniklerle daha da ucuzlatacağız. Türkiye'de 5 yıldır fiyatı değişmeyen bir şey söyleyin. Zonguldak'ta 5 yıldır su fiyatları bir kuruş bile artmadı. Çevre temizlik vergileri yüzüne vatandaşımız suyu pahalı zannediyor. Diger adayda bunu seçim malzemesi yaparak yalan konuşuyor" dedi.

 

"EN TECRÜBELİ VE BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİP ADAY ŞENOL ŞANAL"

 

Adayların içerisinde bilgi birikimi bakımından en tecrübeli ismin Şenol Şanal'ın olduğuna vurgu yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; "Ben şimdi oturuyorum diğer adaylarla kendi adayımızı kıyaslıyorum. Zonguldak'ın belediyeciliği bilen bir başkana ihtiyacı var. Bizim adayımız diğer adaylara göre hem tecrübeli hem daha bilgili. Siz doktora gittiğinizde doktor ameliyat dediğinde sizi normal bir insan ameliyat edebilir mi? Bizim adayımız bütün adayların önünde.

Başkanım dün beni aradı. Diğer adaylarla birlikte programa çıkacağını ama birtanesinin bile katılmaması durumunda katılmayacağını belirtti. Ben bi oturup düşündüm. Diğer adaylara baktım. Bir tarafta belediyeciliği bilen bizim adayımız, diğer tarafta bbelediyecilikte tecrubesi olmayan adaylar. Siyasi olarak bir yere oturtamadım. Bizim adayımız ile ne kadar bir projeyi konuşabilirler diye düşündüm. Merakla beklerken neticesinde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan programa katılmadı. O da mağlup olacağını anladı. Üretim bu iktidar dönemin de bitti. Hiç bir şey üretemez hale geldik. Toprağı bile ekmezsen toprak bile özelliğini kaybeder. İktidar Partisi bizim üretim özelliğinizi kaybettirdi. Tanzim satış noktalarına insanları mahkum ettiler. İlk önce hasta edip sonra iyileştirmeye çalışıyorlar" dedi.