DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda 19Mayıs ruhuna daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. 
Keleş, Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs bayramıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini kendi eline almış, ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' diyerek varoluş mücadelesini başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluşun meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever milletimiz genç, yaşlı, kadın, erkek demeden hep birlikte tarihin akışını değiştirmiş, dünyada örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir.  
“CUMHURİYETİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR”
19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’dan Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin milletimiz için ifade eden önemi nedeniyle Türk Gençliğine armağan etmiştir. Bu bayramın Atatürk tarafından armağan edildiği, geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk'ün ilke ve değerlerine, 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır. 
“KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUZ”
Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.