MHP İl Disiplin kurulu yaptığı toplantı sonrasında İl Kongresine muhalefet eden Niyazi Kıransoy ve Murat Uslu'yu ihraç kararı alırken, Hüseyin Haseki'yi 6 ay uzaklaştırma cezası verdi. Bir süre önce yapılan MHP il kongresinde İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Niyazi Kıransoy ve ekibi bugün yapılan İl Disiplin kurulu kararları gereğince İl Başkanı Varol Demirköse tarafından partiden uzaklaştırıldı.

Partiden ihraç kararını sosyal medyadan paylaşan Niyazi Kıransoy, yaptığı açıklamada, "MHP İl disiplin kurulu toplandı, şahsımı ve yardımcılarından Murat Uslu'yu ihraç, diğer yardımcım Hüseyin Haseki'yi 6 ay uzaklaştırdı. Diğer 9 arkadaşımıza kınama cezası verdi.

Bu karar bizim için sürpriz değil; çünkü Varol Demirköse il başkanı olmasının yanı sıra disiplin kurulunun da başkanı. İ. Varol, kongrede tam olarak istediği sonucu alamayınca bu yola başvurması tam da kendisinden beklenen davranış modelidir. Burada disiplin kuruluna sevk edilme kararımıza imza atan il yönetim kurulu üyeleri de umarım vicdanen rahattırlar.

Biraz da il disiplin kurulu üyelerinin bu karardaki payına değinmek istiyorum. Mevcut disiplin kurulunu oluşturan üyelerin ikisi şahsımı tanır, diğerleri ne şahsımı ne partimizi tanırlar. Lakin onurlu insanlar bir delile dayanmadan insanlara savunma hakki vermeden bir karar vermemelidir, veriyorsalar bu karar yanlış, kararı verenler satılık anlamı taşır ki, Ülkücü hareketin herhangi bir kademesinde satılık adam olmaz, olmamalıdır.

İ varol sana gelince bizi yenmek için elinde bir fırsat vardı, kongrede sandığı kurdurup orada şansını deneyecektin; ama sonucu bildiğin için onu yapamadın. Ancak kalleşçe metotlarla insanları kendi yalanlarına alet ederek bizi yenebileceğini düşünüyorsun karar veren disiplin kurulu hangi delillerle karar verdiniz, bu deliler neden kendimizi savunmak için bize ibra edilmedi; eğer bu karar bozulur ve geri gelirse ki, gelecek, o zaman ne duruma düşeceksiniz bunu düşündünüz mü..?' dedi.