CHP milletvekili Ali İhsan Köktürk 5 Nisan“Avukatlar Günü” nedeniyle basın danışmanlığından bir kutlama mesajı yayınladı ve özetle şu görüşlerini dile girdi:

 Hepimizin bildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti, anayasamıza göre; anayasamızın başlangıç kısmında ifadesini bulan kuvvetler ayrılığı ilkesi temelinde şekillenen,“Laik – demokratik ve sosyal bir hukuk devleti”dir.

Ancak, AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tamamen ortadan kalktığını, yürütmenin anayasanın açık hükümlerini yok sayarak yasamayı devre dışı bıraktığını, bağımsız yargının ise, “İktidar yargısı”na dönüştüğünü üzülerek izliyoruz ve görüyoruz. 

Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesinin yapısını değiştirerek idarenin işlem ve eylemleriyle, parlamentodan çıkan yasalar üzerindeki denetim yollarını tamamen ortadan kaldıran AKP, ülkemizi, otoriter, tekçi bir dikta yönetim anlayışına  sürüklemiştir.  .

Avukatlarımıza yönelik baskılar, hukuk devleti ve demokratik devlet ilkeleriyle bağdaşan uygulamalar değildir.

Ancak, tüm bu olumsuz sürece karşın, bu sürecin farkında olan, bağımsız yargıya yürekten bağlı olan tüm avukatlar, hukukçular, Türkiye Cumhuriyetimizin laik – demokratik -  sosyal – hukuk devleti için mücadele anlayışından ve yargı bağımsızlığından ödün vermeyecek, bu ilkelere daha da sıkı sarılarak, bu mücadelenin yılmaz neferleri olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, “5 Nisan Avukatlar Günü”nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum…