CHP İl Başkanı Koltuk ise, “Burada kontenjansız ön seçim isteyenler genel merkezde kapalı kapılar ardında kontenjana girmek için görüşmeler yapıyor.” dedi.   

CHP 24’üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Erol Sarıal, ilçelerde üyeler ile birlikte 3 kez toplantı yaptıklarını ve toplantıdan çıkan sonucun ise, Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimi öncesi adayların ön seçim ile belirlenmesinin istendiği olduğunu söyledi. Sarıal, ziyarette ayrıca şunları söyledi:

“Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi 50 kişilik arkadaş grubumuz ile birlikte, il ve ilçelerimizde 3 kez toplantı yaptık. Toplantılardan çıkan sonuçta, ilçelerimizin bir veya iki tanesi hariç tamamı adayların, üyelerin katımlıyla ön seçim yapılarak sıralamanın yapılmasını istiyorlar. Bu görüşler sonucunda şu anda bin 500’e yakın imza topladık ve hala imza toplanmaya da devam ediliyor.  Ön seçimin ise, önüne kontenjan aday atanmaması istiyoruz. Üyelerin eğilimine göre adaylar sıralanırsa partimizin Zonguldak’ta birinci parti çıkma şansının göz önünde bulundurulması lazım. Bu sonuçlara ulaşmak için ön seçim isteyen il ve ilçe yönetimlerinin görüşlerinin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Ön seçimi dile getiren genel merkez yönetiminin, Zonguldak CHP yönetiminin isteklerine uygun bir karar alacağı inanıyoruz.”

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Sarıal’a ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getirerek şunları söyledi:  

“Biz ve üyelerimiz Haziran ayında yapılacak seçimde her zaman ön seçim istediğimizi söylüyoruz. Sizin de dediğiniz gibi ön seçim yapılması lazım. Burada kontenjansız ve ön seçim isteyen adaylar gidip genel merkeze kapalı kapılar ardında kontenjana girmek için görüşmeler yapıyorlar. Biz kimlerin genel merkeze gidip de görüşmeler yaptığını biliyoruz. Bizim isteğimiz her zaman olduğu gibi ön seçimdir.” Barış DOĞAN