Partisinden milletvekilliği için müracaat eden aday adaylarına başarılar dileyen Ayan, MHP’nin Zonguldak siyasetine şekil verip siyaseti yönlendirdiğini savundu.

Cumhuriyetin, ne CHP’nin siyasi şeklini ne de AKP’nin çözümsüzlük politikasını kaldıracak zamanının kalmadığını söyleyen Ayan, “Yaşadığımız bu süreçte bizi ayakta tutan, hemşerilerimizden almış olduğumuz enerji. Dostlarımız diyor ki: “Düzgün ve bizlerin de oy vereceği bir liste verdiğiniz takdirde MHP neden Zonguldak’ta birinci parti olmasın?” Çünkü MHP bunu hak eder duruma geldi. Zonguldak hızla göç veren, siyasi, ekonomik, kültürel anlamda çöküş yaşayan bir vilayetimiz. Halkımız da, “Evet biz MHP’nin adaylarına oy verebiliriz” dediği takdirde kazanırız. Buradan çıkacak olan tablo milletvekili göstergesi 3 MHP, 1 AKP, 1 CHP şekline dönüşecek çünkü artık dediğim gibi Cumhuriyetin ne CHP’nin siyasi şeklini ne de AKP’nin çözümsüzlük politikasını kaldıracak zamanı kalmadı.” dedi.

“GENÇ ADAYLAR İÇİN ÇEKİLMEYE HAZIRIM”

Milletvekili aday adaylığı dosyasını teslim eden Emekli öğretmen Ali Haydar Sungur, Zonguldak’ı sevenlerin adayı olduğunu söyledi. Gençlere imkan verilmesi gerektiğini belirten Sungur, “Vatanın bütünlüğünü ve ülkücü idealliği benimseyen, kazanırsa da kazanmasa da zamanının tamamını Zonguldak’ta geçiren genç adaylara ihtiyaç var. Böyle bir aday müracaat ederse ben çekilmeye hazırım.” şeklinde konuştu.