Yerel seçimlere çok az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Posbıyık, Kırmanlı'daki ilgiden sonra Müftü mahallesinde karşılaştığı yoğun ilgiyle seçimlere saatler kala moral buldu. 

Seçim gezilerini dur durak demeden sürdüren Posbıyık, Kirmanlı Mahallesinde de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından ‘Ereğli seninle gurur duyuyor’ tezahüratları arasında coşkuyla karşılandı.

Gittiği her yerde sevgi gören, vatandaşın ilgisiyle karşılaşan Posbıyık, ‘Ereğli’yi yeniden zengin Belediyeler arasına yerleştireceğim’ dedi.

Posbıyık,  ‘‘Ereğli’de sosyal yardımlar yönünden Belediye olarak en önde olacağız. Çünkü çok büyük ekonomik sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ben ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte 31 Mahallede yaşayan 118 bin Ereğli’li hemşerilerimizin emrine amade olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben Ereğli’nin geleceği için aday oldum. 31 Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte Ereğli’nin geleceği için çok güzel planlarımız var. Ereğli’yi yeniden zengin Belediyeler arasına  yerleştireceğim. 31 Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla beni getirin ki, ben bu işleri rahatlıkla yapayım. ’’dedi ve yapacakları projelerinden bahsederek Kirmanlı Mahallesi halkını bilgilendirdi.

Posbıyık konuşmasının ardından kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlere poz verdi, selfie çektirdi.

KIRMANLI'DAN SONRA MÜFTÜ'NÜN İLGİSİ İYİ GELDİ

Seçim çalışmalarına start verdiği ilk günden itibaren mahalle mahalle halk toplantıları düzenleyen, halkla bütünleşen CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Müftü Mahallesi’nde karşılaştığı sevgi seliyle seçimler öncesi moral depoladı.

Müftü Mahallesi’nde halkın büyük sevgi ve ilgi gösterdiği Posbıyık, halka hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; 

’’Sevgili hemşerilerim. Sizleri her zaman olduğu gibi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz. Ereğli için yola çıktık. Ereğli’yi bütün benliğimizle bir buçuk iki sene içerisinde harekete geçireceğiz. Hareketin olduğu yerde bereketi de getireceğiz inşallah. Sevgili hemşerilerim sizlerle beraber olmak çok güzel. Böyle muhteşem bir kalabalık için özellikle hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum. Ereğli sessiz bir kent oldu. Benim zamanımda Ereğli Belediyesi Türkiye’nin en zengin belediyesiydi.  Ama Ereğli’yi 5 senede ne hale getirdiler inanın anlayamıyorum. Ben senede 70 bin ton asfalt döküyordum şimdi 15 bin ton asfaltı dökemiyorlar. Bu kadar zengin bir Belediyenin paraları nereye gitti? Sessiz ve sakin durmakla bu iş olmuyor. Biraz sorgulamak lazım. Bunların işi gücü ‘Halil Posbıyık intikam almaya geliyor, belediyeden adam atacak’ dedikoduları. İşleri güçleri dedikodu.  Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde adam atılır mı belediyen? Ülkemizin ve Ereğli’mizin durumu ortadayken, bu dönemde işçi atılır mı? yapmayın etmeyin! Biz göreve geldiğimizde daha da işçi alacağız belediyeye! Birde beni videolarda kavga ederken gösteriyorlar. Yapacaklarını anlat kardeşim yapacaklarını Ereğli’yi bir buçuk iki senede nasıl harekete geçireceksin, bunları anlatın ama anlatamazlar bilemiyorlar. Belediyeciliği bilemezler. Ereğli’yi batırırlar.’’

Konuşmasının ardından Posbıyık ve beraberindeki meclis üyeleri, davul ve zurna ile karşılandıkları Müftü Mahallesi'nden alkışlarla uğurlandılar.