CHP’den Zonguldak Milletvekili adayı olduğunu açıklayan İşadamı Şerafettin Turpçu, dün beraberindeki CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, İl Sekreteri Osman Kıransoy ve il Başkan Yardımcısı Volkan Alkaç ile birlikte Halkın Sesi’ni ziyaret etti. Milletvekilliği seçimleri öncesinde aday belirleme yöntemi olarak en adil olanının önseçim olduğunu söyleyen Turpçu, “Olası bir erken seçimde yaklaşık 10 bin üyemiz oy kullanacak. Ben ortalama aklın en doğru adayları seçeceğine inanıyorum. Genel Merkezimiz 15 Şubat’ta Zonguldak’la ilgili kararını açıklayacak. Ya tamamen kontenjan kullanılacak ya da listenin tamamı önseçimle belirlenecek” dedi.

“ESKİLER BAŞARILIYSA ZONGULDAK NEDEN KÖTÜ”

Son dönemde yapılan üyelerin önseçim sonucunu değiştirmeyeceğini söyleyen Tuprçu, “Kim ne kadar üye yaparsa yapsan neticeyi değiştiremez… Herkes özgür iradesiyle oy kullanacak. 10 bin kişinin adaletine güvenmeliyiz. Rekabet ne kadar fazla olursa CHP’de o kadar büyük bir sinerji doğar. Geçmişte önseçimli demokrasi işleseydi bugün AKP bu kadar güçlü olmazdı. Aday olacağı konuşulan isimler var. Geçmişte görev alan milletvekilleri ve bakanlar çok iyi hizmet ettilerse Zonguldak neden bu halde? Zonguldak’ın öz ve öz evlatlarına ihtiyacı var. 42 yıldır aktif siyasetin içindeyim… Söylemlerimizin hayata geçmesi için CHP’nin iktidar olması ya da iktidar ortağı olması halinde olur. CHP artık hem Türkiye’de hem Zonguldak’ta iktidar olmalı. Nasıl Cumhuriyet’in altın yıllarına imza attıysak yine aynı olacak. Tabi bunlar geçmişte kaldı ama çağı yakalayan projeler yapacağız.” şeklinde konuştu.

“AKP HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEK?”

Önseçimde matematiksel olarak sürpriz adayların listede yer bulabileceğini ifade eden Şerafettin Turpçu, şöyle konuştu: “Bu mümkün. Fakat 10 bin üyemizin oy kullanacağını düşünürsek, çok büyük sürpriz olmaz. Emeğe, birikime, bilgiye oy vereceklerini düşünüyorum. Aday olursam sağ partilere oy veren seçmenlerin oyunu da alırım.  Çünkü ezilen halk sol partiye oy vermeli… CHP’ye oy vermeli. Vatandaşın hali ortada. AKP hükümeti başarılı olduğu alanlarda bile Zonguldak’ta başarısız. AKP Zonguldak’ta neyle hangi hizmetiyle oy alacak çok merak ediyorum… Onun için CHP Zonguldak’ta birinci parti olacaktır.”