AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, İstiklal Marşının TBMM’de kabul edilişinin 100’üncü yılını kutladı.

Polat Türkmen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma günü nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi;

“İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 100’üncü Yıldönümünü anıyoruz. T.B.M.M.’sinin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Merhum Mehmet Akif ERSOY’un ‘’ Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın’’ temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Hükümetimiz İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hatıratını yaşatmak anısına sahip çıkmak İstiklal Marşımızı ve Mehmet Akif Ersoy’u gelecek nesillere ve tüm dünyaya anlatmak için 2021 yılını Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı ilan etmiştir.

 Aziz milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 10’üncü yıl dönümünü en kalbi duygularımızla kutluyor. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı'mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir.

İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır.  Aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.” (Haber Merkezi)