CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Türk Metal Sendikası  Kdz. Ereğli Şubesi ziyaretinin ardından STK ziyaretlerine Ereğli Gazeteciler Derneği’yle devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bugün İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleri adaylarıyla birlikte Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.N ecati Günay’ı ziyaret etti.

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay, Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çileğiyle, çeliği ve kömürüyle özdeşleşmiş, sevgi, barış ve dostluk kentini onaylamış, güneşin sarısıyla, denizin mavisiyle, ormanın yeşiliyle tekrar Ereğli’nin gündemine oturacağınıza inanıyoruz. Bu vesile tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın ve sizlerin yeni görevlerinizde başarılı olması dileğimizle Gazeteciler Derneği adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Ereğli için çakılacak her çivi için yanınızdayız. Yapıcı konularda da sizleri elbette eleştireceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Çünkü Ereğli size yabancı değil, Ereğli sizinle beraber çok şeyler gördü, çok şeyler de yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

POSBIYIK: ‘YENİ BİR SAYFA AÇTIK’

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, basının öneminin farkında olduklarını, dolayısıyla basının eleştirisel haklarını kullanmasını da saygıyla karşıladıklarını söyledi.

 

Ereğli için yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Posbıyık, “Eleştiri olmadıktan sonra başarı olmak mümkün değil. Mutlak surette insanların başarılı olması için, liderlerin başarılı olması için eleştirilerin gelmesi lazım. Biz yeni bir sayfa açtık. Geçmişte kırgınlıklarımız, dargınlıklarımız olan arkadaşlarımız olabilir. Bizim tarafımızdan da hatalarımız olmuştur, ben hatalarımdan dolayı özür diliyorum. Allah’ın yarattığı kullar olarak hepimiz hatalar yapabiliyoruz.  Bütün buradan yazılı basını, internet gazeteciliği yapan arkadaşlarımızı, görsel basını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Onlara sevgi, barış, dostluk dileklerimi iletiyorum. Kollarımızı açıyor ve onları kucaklıyoruz. Birlikte Ereğli’yi iyi noktaya getirmek için çalışma teklifinde bulunuyoruz. Bu noktada iki arkadaşımızı görevlendirdik. Onlar zaten ilişki kuruyorlar. Hep beraber çalışmayı teklif ediyorum. Bizim için dün dün, biz yarına bakıyoruz. Dün ile uğraşmıyoruz” şeklinde konuştu.

PROJELER 1 MART’TAN SONRA

1 Mart’tan sonra projelerini açıklayacağını belirten CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ‘belediyeden işçi çıkartacağı’ yönündeki haberlere de sert tepki göstererek, “Bu ekonomik sıkıntıda, herkesin ekmek aradığı bir dönemde benim işçi atmak değil, böyle bir şey düşünmem bile mümkün değil. Benim için parti farkı da yok. Beni Ereğli’de yaşayan insanlar ilgilendiriyor. Beni Ereğli halkı Belediye Başkanı yaptı, Ereğli halkının Belediye Başkan adayı olarak ortaya çıktım. Belediye’den işçi atmak yok, hatta işçiler alacağız. Çünkü çok büyük boşluklar var.  Yeni üretim merkezleri açıyoruz. Önümüzdeki günlerde projelerimizi açıkladığımız zaman bunları göreceksiniz. Ve Belediyeye yeni insanlar alacağız. Dışarıda da istihdama yönelik çok geniş operasyonlar yapacağız. 1 Mart’tan sonra açıklayacağımız projelerimizi bunu net bir şekilde göreceksiniz.” dedi.

 

POSBIYIK BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YÜREKLERİNE SU SERPTİ

 

Belediyede çalışan bütün herkesin bu konuda çok tedirgin olduğunu ifade eden Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay’da,  Halil Posbıyık’ın bu açıklamalarını samimiyetle karşıladıklarını belirterek, Belediye çalışanlarına rahat çalışabilecekleri müjdesini verdi. 

 

Posbıyık’ta, “hatta benim verdiğim yolluk ve yemek zamlarından sonra zam verilmedi. Gelir gelmez Genel Başkanımızın emrettiği gibi onların maaşlarını 2 bin 200 liraya çıkartacağız. Ve Ocak ayından itibaren de 3 aylık farklarını vereceğiz. Aynı  zamanda yemek ve yolluk maaşlarına da zamlar yapacağız. Beni Ereğli’de Belediye çalışanları gayet iyi bilirler, en yüksek zamları memurlara ve işçilere de yasaların imkan verdiği ölçüde vermişimdir. Gelir gelmez ilk defa çalışan taşeron ve daimi işçi ve memur kadrolarında bulunanlara günümüzün koşullarına göre, açlık sınırını falan herkes biliyor, onlara zam vereceğim. Değil işten atmak, yeni adamlar Belediyeye alacağız” diyerek Belediye çalışanlarının yüreklerine su serpti.

 

Halil Posbıyık’ın Ereğli Belediye Başkanı iken yaptırdığı 2014 yılı takvimini bugüne kadar saklayan Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay, derneği ziyarette bulunan CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a günün anısına dernek flaması ile bu takvimi hediye etti.