CHP İl Başkanı Murat Pulat’tan MHP İl Başkanı Demirköse’ye:

“MHP’NİN BİZE HAD BİLDİRME LÜKSÜ YOK”

 

CHP İl Başkanı Murat Pulat, “haddinizi bilin” açıklaması yapan MHP İl Başkanı Varol Demirköse’ye, cevap verdi.

 

CHP olarak nerede ne konuşacaklarını da hadlerini de bildiklerine vurgu yapa Pulat, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları, CHP'nin tarihsel birikimlerine, parti hukukuna ve kültürüne uygun olarak birikimleri yüksek insanlardan oluşmaktadır. Cumhuriyet Halk Partililer, siyasi gelişmelere ve ülkemiz gerçeklerine duyarlı, çözüm arayışlarıyla iktidar hedefinde olan parti mensuplarıdır.

Bizler; demokratik parlamenter rejimin savunucusu olan partimizin temsilcileri olarak çok şükür ne zaman nerede kimin konuşacağını da, haddimizi de biliriz. Bizler tüzüğümüz ve yönetmelikler gereğince temsil ettiğimiz mevkilerin ne zaman , nerede konuşması gerektiğini de biliriz. Ayrıca MHP İl Başkanı’nın bizlere haddimizi bildirmek gibi bir lüksü yoktur.

Kendilerince düzenledikleri askıda ekmek uygulamasının amacı hayrı yapan kişinin, hayrı alan kişiyi görmemesi gerektiğinin maneviyatını anlamadan yaptıkları şovu savunmaktadır.

İktidar ve savunucularının halkımıza karşı yaptıkları yanlışları eleştirmek bizim ve milletvekillerimizin asli görevidir. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu vatan topraklarını kimlerin elinden ne şekilde büyük uğraşlarla, milletimizle birlik ve beraberlik içinde gerektiğinde canları pahasına yaptıklarının kendileri farkında değiller herhalde.

Demokrasi ve demokratik parlamenter rejime inanmış Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla parti görevini yerine getirmek üzere 15 arkadaşımız fedakâr bir görev için kollarını sıvadılar. CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldılar. Türkiye siyaset ve demokrasi tarihinde övgüyle yerini alacak tavrı gösterdiler.

Bizlerin devlet protokollerinde poz vermek gibi bir derdi olmaz. Bizim söylediğimiz Ana Muhalefet partisinin temsilcilerinin devlet protokollerinde yok sayılmasına itirazımızdır.

Gün geldiğinde halkımız onları ve desteklediklerini de yok saydıklarında ne dediğimizi anlayacaklardır.

Bilinmelidir ki Türkiye’nin ivedilikle Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardır.

Zaman doğru politikalar zamanıdır.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.” (Halkın Sesi)